4 x Zo vier je Sinterklaas creatief én veilig

Algemeen
Het Kompas wenst iedereen ondanks alles een fijne Pakjesavond!
Het Kompas wenst iedereen ondanks alles een fijne Pakjesavond! (Foto: Pixabay Marjon Besteman.)

OOSTZAAN - We zitten nog tot half december in een gedeeltelijke lockdown. De Rijksoverheid roept daarom iedereen op Sinterklaas dit weekend met het eigen gezin of in klein gezelschap te vieren. Vier creatieve invullingen om er ondanks alles alsnog een heerlijk avondje van te maken, vind je in dit artikel!

Voor iedereen die vandaag of dit weekend Sinterklaas viert, geldt dat drie personen per dag (exclusief kinderen t/m 12 jaar) op bezoek mogen komen. Let daarbij natuurlijk wel goed op de 1,5 meter afstand, en blijf regelmatig je handen wassen (spoel je meteen die speculaasresten weg).

Deze creatieve tips geven we je nog graag mee. Iedereen vast een heerlijk avondje gewenst!

1. Skypen met de Sint

Sinterklaas blijft het liefst ook zo veilig mogelijk, dus waarom niet op 5 december live met hem Skypen of videobellen op een andere manier? Of laat hem vooraf een videoboodschap inspreken, met persoonlijke verhalen voor elk kind.

2. Pakjesspeurtocht

Dat Sinterklaas zelf dit jaar liever niet langskomt, betekent niet dat Piet er niet alsnog een feestje van kan maken. Laat hem of haar cadeaus verstoppen in huis en zet een speurtocht uit, zodat het alsnog een gezellig avondje vol plezier wordt!

3. Sinterklaas-menu bestellen

Bij een gebrek aan een zak vol pepernoten en taai-taai, kunnen de buikjes natuurlijk ook gevuld worden door een speciaal Sinterklaas-menu te bestellen bij een lokale winkelier. Dan kan ook diens Pakjesavond niet meer stuk!

4. Meerdere pakjesavonden

Vier gewoon meerdere avonden Sinterklaas. Dan spreid je je bezoek, én is het meerdere dagen feest!