Bouwval aan de Kerkstraat krijgt eindelijk bestemming

Algemeen
Twee jaar lang is het straatbeeld ontsierd, maar daar gaat een eind aan komen.
Twee jaar lang is het straatbeeld ontsierd, maar daar gaat een eind aan komen. ((Foto: Rodi Media/MvS))

OOSTZAAN – Twee jaar lang stonden de resten van het pand aan de Kerkstraat 191C gewoon maar te staan zonder dat er iets mee gebeurde. Maar daar komt verandering in. Een aannemer uit Oostzaan heeft het gekocht en gaat een nieuwe woning bouwen.

Een vermolmd karkas dat op instorten staat, een zijmuur die uit voorzorg wordt gestut en een in het oog springend blauw zeildoek dat is gewikkeld om een… ja, om wat eigenlijk? Overbuurvrouw Sandra Schouten kijkt er al twee jaar op uit, heeft in die tijd wat sloopwerkzaamheden gevolgd, maar verder valt er weinig activiteit te bespeuren. “Hoe kan dat?”, vraagt ze zich af. “En dat nu er in Oostzaan zoveel woningnood is.”

Een fraai gezicht is het bovendien niet, zo vanuit je huiskamer. Ook voor Martin de Kok, wiens woning aan de bouwval vastzit, is dit verre van ideaal. De sloopwerkzaamheden zorgden voor veel overlast, de stookkosten lopen bij hem opvallend hoog op nu het pand naast zijn woning grotendeels is weggevallen en er is sprake van vochtoverlast, met kans op schimmel. “Ik heb zelfs water onder mijn vloer moeten verwijderen. Er moest iets gebeuren en met de buren aan de andere kant heb ik daar werk van gemaakt. Diverse instanties hebben we benaderd, waaronder de gemeente Oostzaan, maar die kon niets voor ons betekenen. Maar nu hebben we toch goede hoop. Het pand zou voor de derde keer zijn doorverkocht, en nu aan een plaatselijke aannemer.”

Dat klopt, leert een telefoontje naar de betrokken aannemer. Hij bevestigt dat hij het pand heeft gekocht en een nieuwe woning gaat bouwen. Er was meteen interesse voor, en de woning is inmiddels vergeven.