Corona-OverbruggingsLening voor innovatieve bedrijven verlengd

Algemeen
Corona-OverbruggingsLening voor innovatieve bedrijven verlengd.
Corona-OverbruggingsLening voor innovatieve bedrijven verlengd. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De verlenging van de Corona-OverbruggingsLening (COL) voor startups, scale-ups en innovatieve Mkb’ers is inmiddels een feit. Innovatieve ondernemers die in zwaar weer zitten vanwege Covid19 kunnen vanaf maandag 4 januari een aanvraag indienen. Dit laat Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in een persbericht weten.

De Corona-OverbruggingsLening (COL) is een noodkrediet voor innovatieve ondernemers en Mkb’ers zonder bancaire kredietrelatie die in financiële problemen zijn gekomen door Covid19. In totaal is er €300 miljoen beschikbaar gesteld door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Op verzoek van EZK verstrekken de regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) overbruggingsleningen tussen de €50.000,- en €2 miljoen onder gunstige condities.
Aanvragen voor de COL waren in eerste instantie mogelijk tot eind september. Na beoordeling van alle aanvragen is er nog een bedrag van ruim €35 miljoen onbenut. Gezien het verloop het verloop van het economisch herstel en het resterende COL-budget heeft het kabinet besloten de regeling te verlengen tot uiterlijk 30 juni 2021.

Kijk voor meer informatie op www.nhn.nl.