Doras zoekt ondersteuning voor mantelzorgers

Algemeen
Geen zorg, maar gezelschap.
Geen zorg, maar gezelschap. (Foto: aangeleverd)

TUINDORP OOSTZAAN/MOLENWIJK - Stichting Doras zoekt voor haar project Aster vrijwilligers die één keer per week op bezoek willen gaan bij een oudere of iemand met een chronische ziekte of beperking. Zo kan de mantelzorger van deze persoon even op adem komen.

In coronatijd hebben mantelzorgers het extra zwaar. Er komt minder bezoek en daarom staan ze er nog meer alleen voor. Zij hebben weinig tijd of mogelijkheden om zelf even te ontspannen. Als vrijwilliger van Aster kun je een mantelzorger even vrij geven.

Je biedt gezelschap (geen zorg) aan de verzorgde en bent een luisterend oor voor de mantelzorger. Je spreekt één keer per week bij iemand af voor een paar uurtjes. Je vult samen in wat je gaat doen: fietsen, koffie drinken, samen wandelen of een boek voorlezen. Of als het straks weer kan: naar de markt, de bibliotheek of het winkelcentrum.

Op dit moment zoekt Doras bijvoorbeeld iemand in Tuindorp Oostzaan om te gaan fietsen of wandelen met een vergeetachtige, maar fitte meneer. Ook wil een mevrouw uit Nieuwendam graag in de rolstoel een rondje door de buurt maken en samen een kopje thee drinken.

Koken en samen eten in Molenwijk of een wandelingetje maken door het park bij de Slufter, in heel Amsterdam-Noord kun je een mantelzorger en cliënt blij maken. Spreek je (een beetje) Spaans, Turks of Italiaans, dan hebben wij ook iemand voor je. Uiteraard kijken we vooraf goed of het bezoek mogelijk is binnen de huidige coronaregels.

Ben je geduldig, positief ingesteld, kun je goed luisteren en beteken je graag iets voor een ander? Dan maken de coördinatoren van Aster graag kennis met je. Bij Aster ga je deel uit maken van een gezellig en enthousiast team van vrijwilligers. Je wordt ondersteund door de coördinatoren en kunt deelnemen aan interessante cursussen en informatiebijeenkomsten.

Neem voor aanmelding en informatie contact opnemen met de coördinatoren van Aster via aster@doras.nl of bel 06 – 1004 7147. Ook als je mantelzorger bent en behoefte hebt aan een vrijwilliger kun je contact met ons opnemen. Ga voor meer informatie over dit project naar www.doras.nl/aster.