Gemeente Oostzaam opent Sociaal Plein: centraal punt voor (hulp)vragen

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Aangeleverd))

OOSTZAAN - Zodra de coronamaatregelen het toelaten opent de gemeente Oostzaan in De KunstGreep het Sociaal Plein Oostzaan. Dat is bedoeld om haar inwoners beter en blijvend te kunnen ondersteunen in een veranderende samenleving.

Wethouder Niels Bonenkamp: “Het Sociaal Plein wordt het centrale punt waar alle inwoners van Oostzaan terecht kunnen met hun (hulp)vragen over zorg, werk & inkomen en ondersteuning. Alle gebruikers beschikken er straks over mooie functionele ruimtes om inwoners van Oostzaan, jong of oud, te ontvangen op een uitnodigende plek en laagdrempelige manier.”

De samenwerking tussen de verschillende partijen gaat aanmerkelijk gemakkelijker en efficiënter verlopen, doordat de medewerkers en hulpverleners nu eenvoudig bij elkaar kunnen binnenlopen voor overleg.

Samenwerking op één centrale plek

In de multifunctionele ruimtes krijgen het Sociaal Team, het Jeugdteam, vrijwilligersdiensten –een samenwerking tussen WWP (WelzijnWonenPlus) en SHO (Stichting Hulpdienst Oostzaan)- Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD), sociaal raadslieden, mantelzorgondersteuning, onafhankelijke cliëntondersteuning en natuurlijk ook de bibliotheek een plek. “Onze (keten)partners en wijzelf zijn daar erg blij mee”, aldus Bonenkamp.

Het Sociale Plein Oostzaan is te vinden in De KunstGreep, aan de linkerzijde van de hal van het gemeentehuis. Het beeldmerk/logo van Sociaal Plein Oostzaan verbeeldt de centrale plek in de gemeente, waar iedereen welkom is en waar gezamenlijk wordt gezorgd voor een inclusieve samenleving.

Op de website en op de Facebookpagina van de gemeente Oostzaan is een previewfilmpje te vinden dat laat zien hoe mooi en functioneel de ruimte is geworden: youtu.be/rCgsE3-l3ZM. Nog een paar stylingpuntjes op de i, en dan zijn inwoners welkom voor onder meer het lenen van een boek, het stellen van een hulpvraag en de koffieochtend.