Buitenactiviteiten voor de Oostzaanse jeugd

Algemeen
De handboogclinic was een groot succes.
De handboogclinic was een groot succes. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Vanaf donderdag 7 januari zijn de Brede school Oostzaan en Jong Oostzaan begonnen met het organiseren van buitenactiviteiten voor de kinderen en de jeugd. Elke dinsdag en donderdag is er een sportinstuif bij voetbalvereniging OFC, met diverse sport- en spelactiviteiten op het programma.

De absolute favorieten waren de kick en fun-workshop en de handboogclinic voor de leeftijd vanaf 9 jaar. Het deelnemersaantal groeit met de keer. Het begon met 30 deelnemers en inmiddels zijn het er al bijna 80.

Afgelopen zaterdag stonden er 4 groepen te trappelen om te gaan paintballen tegen elkaar. Het werd helemaal feest toen het ook nog ging sneeuwen! Na terugkomst bij de ijsclub stond er een beker warme chocomelk klaar met een traktatie. De jeugd genoot er zichtbaar van.

Zolang de lockdown duurt gaan de Brede school Oostzaan en Jong Oostzaan door met de sportinstuif op dinsdag en donderdag bij OFC van 15.15 tot 16.15 uur. Inschrijven is daarvoor niet nodig, de registratie is ter plekke.

Ook online is Jong Oostzaan actief met een quiz op 26 januari en Valentijnbingo op 9 februari. Aanmelden kan via info@jongoostzaan.nl. Er zijn nog veel meer leuke ideeën om de kinderen en jeugd te vermaken. De activiteiten worden aangekondigd via Facebook en Instagram van Jong Oostzaan en de Brede school Oostzaan. Houd de pagina’s dus goed in de gaten voor nog veel meer leuke activiteiten. Er wordt altijd rekening gehouden met de op dat moment geldende coronaregels. Wordt er een avondklok ingevoerd, dan worden de tijden aangepast.