Gemeente Oostzaan steunt ondernemers met waardebon

Algemeen
Michael Ruig (l) en Marc Flens (r), bestuurders CBO Oostzaan, en wethouder Rob Monen (met de waardebon).
Michael Ruig (l) en Marc Flens (r), bestuurders CBO Oostzaan, en wethouder Rob Monen (met de waardebon). (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Goed contact met je ondernemers is essentieel als gemeente. Zo heeft het college van Oostzaan twee keer per jaar overleg met de contactgroep Bedrijven Oostzaan om lopende punten te bespreken en bij te praten over gezamenlijke draagvlakken. Daarnaast is ook tussentijds contact over punten die Oostzaanse ondernemers raken.

Wethouder Rob Monen: “Mooi was het om te zien dat vanuit de CBO initiatief is getoond om de ondernemers een extra hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd. Het CBO bedacht een creatieve oplossing richting de ondernemers om een waardebon te ontwikkelen waarmee leden, partners en derden bij Oostzaanse ondernemers een waardebon ter waarde van € 20,- kunnen besteden. Zo wordt met dit initiatief lokaal ondernemerschap gesteund.”

De gemeente Oostzaan deed zelf ook een duit in het zakje en haakte in op het initiatief door 250 waardenbonnen voor de eigen medewerkers te kopen. De medewerkers kunnen de waardebonnen besteden bij de Oostzaanse ondernemers. Een pluim voor de een en steun voor de ander.

Een mooi voorbeeld hoe lokaal dingen opgepakt kunnen worden in een voor iedereen lastige tijd. Monen: ”Zowel vanuit CBO als vanuit de gemeente willen we iedereen, en specifiek de ondernemers in Oostzaan, veel sterkte wensen de komende periode. Laten we daarnaast, net als met dit initiatief de lokale ondernemers steunen door vooral, als we geld besteden, dit te lokaal doen.”