Rutte: ‘Maatregelen worden verlengd’

Algemeen
Persconferentie over de coronamaatregelen.
Persconferentie over de coronamaatregelen. (Still: Printscreen NOS)

REGIO - Demissionair premier Mark Rutte heeft tijdens de persconferentie geen versoepelingen aangekondigd. “Twee weken geleden hoopten we voor Pasen kleine versoepelingen door te kunnen voeren, waaronder het beperkt openstellen van terrassen, meer ruimte voor winkels en een gedeeltelijke heropening van onderwijs. Alleen als het r-getal rond de 1 zou blijven en de cijfers in de ziekenhuizen stabiel. Nu moeten we vaststellen dat dat niet het geval is”, laat Rutte weten.

Rutte: “De maatregelen worden daarom in principe drie weken verlengd, tot 20 april. Er is echter wel één kleine aanpassing: de avondklok wordt verplaatst naar 22.00 uur op aandringen van de burgemeesters. Concreet betekent dit dat de avondklok vanaf woensdag 31 maart geldt van 22.00 uur ‘s avonds tot 4.30 uur ‘s ochtends. De rest blijft hetzelfde.”

Als de cijfers begin april meevallen dan zijn versoepelingen voor 20 april mogelijk. “In alle modellen zitten onzekerheden, en dat betekent dat het tegen kan vallen, maar dat het ook mee kan vallen. Als bijvoorbeeld over een week blijkt dat de cijfers toch weer meevallen, dan zullen we niet aarzelen onze voornemens van heropening terrassen en hoger onderwijs naar voren te halen.”