Dinsdag 20 april vaccinatiedag in Oostzaan voor specifieke groep

Algemeen
Vaccinatiedag
Vaccinatiedag (Foto: Pixabay)

OOSTZAAN - Zoals uit de media wellicht al bekend is hebben de huisartsen van het RIVM een rol gekregen in de vaccinatie-uitvoering.

Enkele weken geleden mochten de huisartsen in de zuidelijke provincies beginnen met het uitnodigen van een specifieke groep patiënten. Sinds deze week mogen ook de huisartsen in deze regio de patiënten die geboren zijn in 1956 tot en met 1960 en de mensen met een risicovol overgewicht (BMI boven de 40) die geboren zijn tussen 1946 en 1960 uitnodigen voor hun eerste vaccinatie. Voor deze groep is door de overheid het Astra Zeneca vaccin beschikbaar gesteld.

In Oostzaan zullen de mensen die behoren tot deze groep in de week van 12 april een uitnodiging ontvangen. Deze uitnodiging is strikt persoonlijk. In de uitnodiging staat het tijdvak waarop u welkom bent. De vaccinaties in Oostzaan zijn gepland op dinsdag 20 april in Sporthal Oostzaan (Twiskeweg 107).

Door een prettige samenwerking met de beheerder van de sporthal en door financiële ondersteuning van de gemeente was het mogelijk om deze vaccinatiedag in ons eigen dorp te organiseren. We vertrouwen erop dat de vaccinatiedag een belangrijke stap is in het voorkomen van corona en zien de specifieke groepen graag tegemoet in de sporthal.

Huisartsenpraktijk Oostzaan.