Jeugd basisscholen fanatiek aan het tennissen

Algemeen
Hugo Falcon is blij met het enthousiasme van de kinderen.
Hugo Falcon is blij met het enthousiasme van de kinderen. (Foto: Rob Wit)

OOSTZAAN - In de afgelopen weken kreeg de Oostzaanse basisschooljeugd tijdens het wekelijks gymuurtje in De Greep tennisles van Hugo Falcon en Roel Wagenmaker. Op een speelse manier maakten zij de kinderen enthousiast voor de tennissport.

Het initiatief is afkomstig van Hugo Falcon, die vanaf 2015 fulltime actief is bij de Twiske tennisvereniging. Hij is zeer tevreden over de manier waarop de jeugdige deelnemers fanatiek hun balletje met veel elan over het net slaan. Falcon, die met collega Paul Monteban met veel enthousiasme de eerste beginselen van tennissen doceert, stelt dat vooral de jeugd moet ervaren hoe leuk tennis is.

Falcon: “In de weken dat we via dit project de tennissport via de gymlessen mochten promoten, hopen we natuurlijk dat men heeft ontdekt hoe mooi de tennissport is, die iedere dag kan worden beoefend.”

Ook is Falcon zeer content met de ondersteuning van de Brede school Oostzaan, een samenwerkingsverband van gemeente, sport, onderwijs, zorg,en cultuur. “Vooral de samenwerking met Mieke Koopman van de Brede school is bijzonder goed om deze activiteiten te ontwikkelen. Daardoor vindt er een brede doorstroom naar sportclubs plaats. Op de aanstaande Koningsdag zullen we als tennisleraren actief zijn op een speciaal voor de schooljeugd georganiseerd tennistoernooi. En uiteraard hopen we dat de deelnemers enthousiast worden over de mooie tennissport. Talent zit er best wel tussen.”