In Memoriam: Jan van Drunen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

OOSTZAAN - Het dorp Oostzaan is gebouwd op de sterke schouders van grote Oostzaners. Een van deze grote Oostzaners was Jan van Drunen. Een stevige persoonlijkheid met een hart van goud.

Het is niet overdreven om te zeggen dat er zonder Jan in Oostzaan geen zelfstandige WOV meer zou zijn. Zonder Jan zou er zeker geen Huurdersvereniging Oostzaan zijn. Hij was een van de oprichters van de HVO en is voorzitter geweest tot 2016.

Jan heeft zich jarenlang keihard ingezet voor de Oostzaanse huurders. Met een groot sociaal hart. Met veel inzet. Recht voor z’n raap. Als Jan sprak, dan was daar geen woord Spaans bij. Hij was een van de mensen die bewezen dat je geen hoge opleiding hoeft te hebben, maar dat gezond boerenverstand het belangrijkste is.

Met Jan verliest Oostzaan een groot persoonlijkheid. Het zijn schoenen die moeilijk te vullen zijn. Naast een groot hart voor de huurders was hij een liefdevolle echtgenoot. In onze gedachten zijn we bij Ingrid die haar man moet missen. En dat gemis zal groot zijn.

De HVO hoopt dat je over onze schouders mee blijft kijken of we het goed doen. Rust zacht, lieve Jan.