Jan en Ina Duijf winnen speurtocht Concordia

Algemeen
De winnaars: Jan en Ina Duijf
De winnaars: Jan en Ina Duijf (Foto: aangeleverd)

OOSTZAAN - Op dinsdagavond 18 mei was de dag van de grote Oostzaanse speurtocht van Muziekvereniging Concordia Oostzaan. Concordia-lid Hanneke Pekelharing had een route van vijf kilometer door het dorp uitgezet.

De start was op het Hannie Schaft Plein, waar de opdrachten werden uitgedeeld. Vanuit daar liep de route over de Kerkstraat, door de Burgermeesterbuurt via het Zuideinde door ‘t Twiske heen. De opdrachten werden coronaproof in duo’s uitgevoerd. De vragen varieerden van: in welke bouwstijl Gezondheidscentrum De Kolk is gebouwd? tot hoeveel bloempotten staan er in de tuin in de Burgermeesterbuurt? De bewoners van het huis met de bloempotten liepen na het vierde koppel even naar buiten om te vragen wat er precies geteld werd.

Het koppel dat het snelste én met de minst gezette stappen de meeste vragen goed had beantwoord had gewonnen. Van de twaalf deelnemende koppels waren er veel eigen leden, maar er hebben zich ook externe mensen aangemeld variërend uit Amsterdam-Noord tot Heemstede.

De uiteindelijke, terechtevwinnaars zijn verenigingsleden Ina en Jan Duijf, rasechte Oostzaners. Ina is barvrijwilliger bij de vereniging en Jan speelt de besbas in de orkesten. Tijdens de eerste repetitie na de corona stop hebben zij op 25 mei hun prijs in ontvangst genomen: een mooie tuinplant.