Het wordt mooier dan ooit in De KunstGreep

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

OOSTZAAN - Na ruim een half jaar dicht geweest te zijn, gaan de deuren van Theater de KunstGreep in Oostzaan weer open. Op 30 juni verzorgt Trijntje Oosterhuis twee optredens (zoals het er nu naar uitziet voor maximaal tachtig mensen per optreden). En op 3 juli speelt Sadettin K zijn veelgeprezen toneelvoorstelling Citizen K.

Daarmee sluit het theater een historisch seizoen af, waarin slechts vier van de oorspronkelijk zesendertig geplande optredens door konden gaan. Trijntje Oosterhuis is pas recent geboekt, Sadettin K zou eigenlijk al in 2020 komen.

Nu de dalende besmettingscijfers veel beloven voor de mogelijkheden in het nieuwe seizoen, is er achter de schermen keihard gewerkt om een mooier seizoen dan ooit te presenteren. Op de website van De KunstGreep is al te zien wat dat seizoen te bieden heeft. Veel grote namen uit de cabaretwereld komen naar Oostzaan: Peter Pannekoek, Youp, René van Meurs en Richard Groenendijk zijn maar een paar van het uitgebreide aanbod. Ook opkomende talenten als Stefano Keizers en Alex Ploeg zullen hun opwachting maken.

In andere genres zien we hetzelfde. Bekende namen als Paul de Munnik, JP den Tex en Kees Prins die voor hun muzikale voorstelling De Vertalingen liedjes van onder andere Bob Dylan, Lou Reed en Joni Mitchell hertaald hebben), maar ook iets onbekendere artiesten als Niels van der Gullik die Ramses Shaffy-repertoire ten gehore brengt. Leoni Jansen en Carel Kraayenhof zullen melancholie in de polder brengen. Alexander Broussard vertelt over het leven van Billy Joel en doet liefhebbers van het repertoire versteld staan met zijn op Joel gelijkende stem.

Een dansvoorstelling van ICK Amsterdam, een theatercollege van Guido Weijers over geluk, toneel van Nhung Dam, in de serie klassieke muziek een strijkkwartet en een saxofoonquintet. Drie buitenlandse singer/songwriters komen naar Nederland en brengen weer een heel nieuw publiek naar Theater de KunstGreep.

De kaartverkoop voor de Vrienden van Theater de KunstGreep is al begonnen. Vrijdag 18 juni om 20.00 uur begint de algemene kaartverkoop.