Waarderingsonderzoek onder bezoekers van Het Twiske

Algemeen
Het Twiske, een prachtig stukje natuur in Noord-Holland.
Het Twiske, een prachtig stukje natuur in Noord-Holland. (Foto: Han Giskes)

REGIO - In recreatie- en natuurgebied Het Twiske kan men naar hartenlust recreëren. Dit gebied ligt tussen de steden Amsterdam, Zaandam en Purmerend. De maatschappelijke tendens is dat behoefte aan buitenrecreatie en de wijze waarop verandert. Het recreatieschap Twiske-Waterland vindt het daarom belangrijk om te weten waar bezoekers waarde aan hechten, wanneer zij Het Twiske bezoeken. Het recreatieschap is daarom een onderzoek gestart naar de waardering en gebruik van het gebied door middel van een digitale enquête.

Enquête

In de enquête kan de bezoeker aangeven wat men denkt over Het Twiske en meedenken over de toekomst van het gebied. De enquête richt zich op bezoekers, die Het Twiske in de afgelopen 12 maanden hebben bezocht. De uitkomsten van de enquête kunnen worden benut voor de beheerplannen van het gebied.

Via de link in het nieuwsbericht over het waarderingsonderzoek op www.twiske-waterland.nl of via Facebook Twiske-Waterland kan iedereen de enquête invullen. De enquête kan worden ingevuld tot 2 augustus 2021. Het invullen van de enquête neemt circa 10 minuten in beslag.