Compaen klaar voor de competitie

Algemeen
Compaen Heren 1 – Topdivisie B
Compaen Heren 1 – Topdivisie B (Foto's Tjerk Laan Fotografie))

OOSTZAAN - Na bijna een jaar gaat aanstaande zaterdag eindelijk weer de volleybalcompetitie van start. De beide selectieteams van Compaen beginnen hun campagne 2021-2022 met een uitwedstrijd; De dames bij Dinto Warmenhuizen, de heren bij nieuwkomer Sovoco Soest.

De competitie van 2020-2021 werd al na drie wedstrijdronden stilgelegd waarna een hele lange volleybalwinter aanbrak. Zodra de regelgeving het toeliet organiseerde Compaen voor haar leden verschillende sportieve activiteiten in Het Twiske. Die bleken zeer populair; Er waren avonden waarop driekwart van de leden zich gezamenlijk op anderhalve meter in het zweet werkte. Aan het einde van dit voorjaar werden er ook op bescheiden schaal weer trainingen mogelijk in de sporthal zodat beide teams een lange voorbereiding hebben gehad, maar dat geldt uiteraard ook voor de concurrentie. 

Tweede divisie

Compaen Dames 1 heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te promoveren naar de tweede divisie waardoor het na een aantal jaren in de Regio West weer terugkeert op Nationaal niveau.

Nienke Geerdink en Aerin Muijs, beiden 17 jaar en afkomstig vanuit de eigen jeugd, maken dit jaar vast deel uit van de selectie. Jill Cornet (21) en Bianca De Cock (26) keren vanuit Topdivisionist Zaanstad terug naar Oostzaan waar zij hun opleiding genoten hebben. Vaste invallers zijn Lindsy Beekhof (17), Sera Polderman (18) en Anouk de Groot (15).

Met dit jeugdige en zéér enthousiaste team wil Compaen in eerste instantie weer een vaste waarde worden in de 2e divisie en wellicht zit er met zoveel eigen jeugd een mogelijkheid in om in de nabije toekomst nog een stap hoger te zetten.

Compaen Heren 1 speelt opnieuw in de nationale Topdivisie en behoort daarmee tot de beste 36 teams van Nederland. Het team heeft zich versterkt met de terugkeer van 2,01 meter lange David Bes die na een paar jaar Eredivisie weer in Oostzaan is neergestreken. Met zijn gruwelijke sprongkracht, ervaring en aanstekelijk enthousiasme staat hij garant voor spectaculair volleybal in Sporthal Oostzaan. 

Jong talent

Geheel nieuw in de selectie is middenaanvaller Jason Hartman, een jong talent uit eigen kweek die de kans grijpt om als middenaavaller zijn debuut te maken in de Topdivisie.

Voor zowel de dames als de heren staan de eerste thuiswedstrijden in de thuishal volgende week op het programma, respectievelijk om 15:45 en 18:00 uur. 

Programma

Het programma van alle Compaenteams is eenvoudig op te zoeken via www.volleybal.nl/competitie/vereniging/CKL6W3Z.

Alle support is welkom en de toegang in Sporthal Oostzaan is uiteraard gratis. Bovendien is het na de wedstrijd altijd erg gezellig in Sportscafé The Match.

Compaen Dames 1 – 2e divisie C