Alexander Broussard zingt Billy Joël

Algemeen
Alexander nam de carrière van Billy Joël door.
Alexander nam de carrière van Billy Joël door. (Foto: Pim Beudeker)

OOSTZAAN - Alexander Broussard is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Te horen in de meest prestigieuze pianobars en door de samenwerking met Najib Amhali, Crazy Pianos, De Corona’s, Twarres, en vele anderen is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast.

En daar zat hij donderdag 9 september in Theater De KunstGreep achter de vleugel. En op die vleugel een indrukwekkende stapel albums van Billy Joël. Aan de hand van deze albums nam Alexander de gehele carrière door. Bij ieder album had hij een verhaal. Aanvankelijk de weinig succesvolle albums met ieder hun oorzaak waardoor deze flopte, de techniek, het wisselende genre, enzovoort. Tot hij bij het succes kwam. Zijn privé-omstandigheden kwamen eveneens aan de orde. 

Ook de kunst om enkele van de liedjes helemaal uit elkaar te rafelen en aan te geven hoe het van wat simpele tonen uiteindelijk vol klinkend een succes werd. Kortom: een avond om van te genieten ook al ben je niet direct een Billy Joël-fan. En het kan nog beter. Nu was Alexander alleen in de KunstGreep. Met zijn band ‘003’ komen er nog meer nummers uit het repertoire van Billy Joël langs.  

Pim Beudeker