Oostzaan loopt warm voor KWF: € 13.176,00

Algemeen
Ook kinderen hebben zich enorm ingezet.
Ook kinderen hebben zich enorm ingezet. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - De collecte voor het KWF heeft in Oostzaan een recordopbrengst opgeleverd. Niet minder dan € 13.176,00 is opgehaald. Daarmee is het resultaat van vorig jaar ruimschoots verdubbeld.

“Het KWF-bestuur is er nog van onder de indruk”, aldus Bianca Stijl. “De collecteweek sloot Oostzaan af met een paar geweldige knallers. De collectantes waren aanwezig op de markt op het Kerkplein en bij de supermarkten. Dit was een groot succes! Ook hebben vele enthousiaste kinderen en ouders met de legeflessenactie tot het laatste moment piekuren gedraaid. Collectebussen gingen mee naar de korfbalkantine en naar verjaardagen en er stond er een op de bar bij buurtvereniging De Bres. Wat een geweldige inzet is er getoond!”

Een spannende dag brak aan toen het geld moest worden geteld. De emballagebonnenzuil bij Albert Heijn werd geleegd, met de Lekkere Dingen Bakker werd de staat opgemaakt voor de verkoop van de luxe tassen en de busjes bij de plaatselijke winkels werden ingeleverd. Het overzicht van de digitale opbrengst door de wapp-collecten en de QR-codes werd inzichtelijk.

Maandagavond in de Try-out spatten de vonken er vanaf. Benieuwde gezichten sloten aan in de rij, het liefst wilden de lopers op het tellen van hun eigen opbrengst wachten. De 45 goed gevulde bussen werden geteld. De spanning liep al snel op doordat coördinator Shirley duidelijk maakte dat de recordopbrengst van vorig jaar ruim zou worden behaald. De tellers maakten overuren. Tegen middernacht bleek dat Oostzaan heeft laten zien waar het dorp goed in is: Samen Sterk tegen Kanker. Met de opbrengst van € 13.176,00- is het resultaat van vorig jaar ruimschoots verdubbeld. 

“Wat een ongelofelijk geweldige prestatie”, zegt Bianca. “Een groot woord van dank gaat uit naar de nieuwe collectanten en aan alle vertrouwde gezichten waar we als bestuur al jaren op kunnen rekenen en die allemaal weer hebben aangeboden om volgend jaar weer te gaan lopen. Het bestuur van KWF Oostzaan (Shirley, Yvonne en Bianca) bedankt alle gulle gevers. Oostzaan is goed op de kaart gezet, stellen ze. 

Ideeën en/of vragen? Stuur ze naar Kwfoostzaan@gmail.com.. En zet de data voor de collecte van volgende jaar alvast in de agenda: 4 tot en met 11 september 2022.