Gevarieerde tentoonstelling Samenwerkende Oostzaanse Kunstenaars

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

OOSTZAAN - De Samenwerkende Oostzaanse Kunstenaars, kortweg de SOK, heeft ook dit jaar weer een indrukwekkende tentoonstelling georganiseerd. ‘Indrukwekkend’ omdat deze uitblinkt in verscheidenheid en veelzijdigheid: glaswerk, vilt, hoeden, schilderijen, fotografie, recycle art, keramiek, textielkunst en grafiek. Een groot deel van de exposerende groep haalt inspiratie uit de natuur, o.a. uit ‘t Twiske. Meer dan veertig werken zijn vanaf 13 oktober tot 22 november te bezichtigen in het Atrium van het gemeentehuis.

De groep kunstenaars is 22 jaar geleden opgericht als een soort vriendenclub, maar inmiddels is deze uitgegroeid tot een hechte groep serieuze kunstenaars, die als doel hebben: elkaar stimuleren en inspireren. Al die jaren worden er, indien mogelijk, elk jaar twee tentoonstellingen ingericht waar de nieuwste creaties aan het grote publiek worden getoond. Vorig jaar stak corona hier een stok voor, maar juist in deze moeilijke tijd van quarantaine en isolatie borrelde er bij veel van de zestien SOK-leden inspiratie op. Met trots maken ze dan ook bekend dat Oostzaan zich dit jaar ook weer kan verheugen op een culturele boost, die zoveel kleur en frisheid biedt aan het dagelijkse bestaan.  

Op 23 oktober én op 6 november is het voor belangstellenden mogelijk om deel te nemen aan een groepsrondleiding. Om het corona-risico zoveel mogelijk te beperken, worden er groepjes gevormd van slechts zes mensen en dus is het noodzakelijk om zich hiervoor aan te melden.

Er worden per dag diverse rondleidingen van twintig minuten gegeven. De ervaring leert dat daar veel belangstelling voor is, dus snel opgeven is verstandig. Dat kan per e-mail: sok.oostzaan@gmail.com. De zich heeft aangemeld wordt later gebeld of gemaild en voor deelnemers aan de rondleiding staat een drankje bij de Try Out klaar. De toegang is gratis, zo ook de rondleidingen. De tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openstelling van het gemeentehuis.  

BvW