Meezingfeest voor de kinderen in Oostzaan

Algemeen
Dirk Scheele met zijn band
Dirk Scheele met zijn band (Foto: Pim Beudeker)

OOSTZAAN – Kinderpopster Dirk Scheele was zondag 10 oktober in theater de Kunstgreep. Hij gaf daar twee voorstellingen.

Dirk speelt al 25 jaar voor de allerkleinsten vrolijke, gekke en grappige liedjes. In de show begint hij de kinderen duidelijk te maken dat je bijna met alles om je heen muziek kunt maken. Drummen kun je door met je handen op je dijen te slaan. Een wc-rol, daar kun je doorheen zingen. Met sleutels kun je muziek maken. En met al deze dingen laat hij de kinderen meedoen, steeds op de wijs van een bekend, door hem geschreven kinderliedje.

Later in de show komen ook de boerderijdieren langs met hun specifieke geluiden en zo gaat het maar door. De kinderen hebben zich vermaakt met meedoen en meezingen. En ook de (groot)ouders konden soms niet stil blijven zitten.

Meedoen was al iets, en als je dan gevraagd wordt om je vingers op te steken om naast Dirk op het podium te komen, schieten de vingers in de lucht. Zo was er een groepje met gitaren. Daarna kwam de Fruitellaband naast Dirk staan. Deze kregen schudeieren, in de vorm van fruit. En er werd een eigen lied gemaakt. De kinderen mochten wat roepen en Dirk maakte er een lied over. Tot slot alle kinderen op het podium om te zingen en te springen. Een heerlijk meezingfeest voor de kinderen in Oostzaan.

Pim Beudeker