De Laatste Ronde van Youp

Algemeen
De Oostzaanse versie.
De Oostzaanse versie. (Foto: Pim Beudeker)

OOSTZAAN- Donderdag 25 november wederom een try-out in theater de KunstGreep. Dit keer niemand minder dan Youp van ’t Hek.

Dit in een reeks van try-outs die eindigde op vrijdag 26 november. Dan gaat er geschaafd worden aan de show en zal een decor worden ontworpen en in de definitieve show komt er ook live begeleiding voor de liedjes die hij zingt. Nee geen ‘Flappie’. Want de show is geen terugblik op zijn carrière. 

Het is een actuele show met daarin aandacht voor de huidige situatie en hoe de politiek acteert. Ook over zijn eigen leeftijd komen de nodige grappen langs. Tot uitdrukking gebracht in het gat dat er is tussen de jongere generatie en hem. Dat deed hij bijvoorbeeld door aan te geven dat hij de enige was zonder tatoeages in de kroeg. Youp noemde deze show overigens de Oostzaanse versie van zijn show. Op tijd weggaan van een feestje, vertelt hij. Dat was één van de wijsheden van zijn vader. En voor dat op tijd weg zijn neemt Youp nog wel de nodige tijd. 

In 2022 start hij met deze show een tournee langs alle theaters waar hij de afgelopen 50 jaar met veel plezier zijn shows heeft laten zien. En met de definitieve show komt hij zeker nog in onze omgeving langs, met als laatste naar verwachting in het theater Carré. 

In Oostzaan heeft het publiek kunnen genieten van een voorproefje. En het was genieten, te merken aan het lachen gedurende de voorstelling en het enorme applaus aan het eind. En dan volgt er nog een toegift met het liedje ‘Niemand weet hoe laat het is’.

Pim Beudeker