Extra sporten voor iedereen in Oostzaan

Algemeen
Het is zaak om gezond en fit te blijven.
Het is zaak om gezond en fit te blijven. (Foto: BvW)

OOSTZAAN - Het team Sport Voor Iedereen Oostzaan heeft zich achter de oren gekrabd toen de nieuwe coronaregels van kracht werden. Wat nu? Veel mensen sporten juist ’s avonds, maar nu gooit corona roet in het eten. Om vijf uur gaat alles dicht. 

Kees Spanjaardt en Mara Oosterwal kregen heel wat verzoeken van deelnemers om toch te kunnen blijven sporten en hebben besloten om tijdelijk meer lesuren in te roosteren en het programma-aanbod te vergroten.

Naast de al lang bestaande onderdelen boksen, bootcamp, circuittraining, personal training en hardlooptrainingen voor iedereen, geeft Mara nu extra Pilateslessen en Body Pump, waar veel animo voor is.

Pilates

Pilates is een training waarbij de focus ligt op houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling, controle op lichaam en geest. Body Pump is een groepsles op muziek. Met behulp van halters (barbell), gewichten en een step wordt er op een leuke manier gewerkt aan het sterker en fitter worden. Je traint niet met hele zware gewichten maar door de herhalingen en isolaties verbeter je je eigen kracht. Het gaat niet om de prestaties, maar om het plezier. Sporten is leuk. Er wordt getraind binnen en buiten in het Twiske. 

Bewegen is cruciaal

Omdat mensen steeds ouder worden is het zaak om goed gezond en fit te blijven. Bewegen is daarbij cruciaal. Sport Voor Iedereen Oostzaan biedt een breed scala aan manieren om fit te blijven of te worden. Van jong tot oud is er wel een sport naar ieders zin. Sporten is leuk, vooral samen sporten, zo versterk je elkaar. Dat corona een spaak in het wiel steekt, laten Kees en Mara niet gebeuren. “Wij laten ons niet beperken door coronamaatregelen”, zegt Mara. “We houden ons wél aan alle regels en maatregelen, maar om niemand teleur te stellen hebben we onze lessen binnen de toegestane uren verplaatst en uitgebreid. 

Het Clubgebouw van de IJsclub aan de Twiskeweg is de locatie waar gesport wordt. Hier kunt u terecht kunt voor informatie, een proefles en een kijkje in de mogelijkheden. Voor het complete programma plus tijden wordt verwezen naar de website, waarbij vermeld wordt dat deze sportgelegenheid een ideële stichting is zonder winstoogmerk. https://sportvooriedereenoostzaan.net. 

BvW