Klimpark Twiske door aanpassing coronamaatregelen voorlopig heropend

Algemeen

OOSTZAAN - Naar aanleiding van de persconferentie over nieuwe coronamaatregelen van 14 januari hebben gemeente Oostzaan en het Klimpark Twiske onderling overleg gehad of het Klimpark binnen de regels van de rijksoverheid open mag.

De rijksoverheid geeft aan dat als het niet volledig duidelijk is of de locatie aangeduid mag worden als sportlocatie, dit dan tijdelijk bepaald mag worden door de gemeente. Met deze toevoeging, die nieuw is gecommuniceerd na de persconferentie van 14 januari, heeft de gemeente Oostzaan besloten dat het klimpark open mag. Uiteraard wordt hierbij benadrukt om dit binnen de verdere coronamaatregelen te verzorgen door de ondernemer.

Belangrijk detail hierbij is dat het uitwerken van de nieuwe formele coronamaatregelen vaak enige dagen in beslag neemt. Daarna worden de nieuwe aangekondigde regels ook daadwerkelijk officieel vastgelegd. Het gebeurt regelmatig dat in die periode regels op detail veranderen. Gemeente Oostzaan en het Klimpark Twiske zijn beide bewust van het risico dat de regel dus nog aangepast kan worden met daarbij de consequentie dat het klimpark dan helaas alsnog moet sluiten.

Indien dit het geval is, zou dit zeer te betreuren zijn voor zowel de gemeente Oostzaan als het Klimpark Twiske. En zeker ook voor alle bezoekers die van het klimpark willen genieten. Maar de gemeente is genoodzaakt om de regels van de rijksoverheid op te volgen en uit te voeren. Beide organisaties hebben daar met elkaar goed over gesproken. “ oor nu zijn we blij dat we gehoord zijn en veel begrip vanuit de gemeente hebben gekregen. Met elkaar hebben we gekeken naar wat wel mogelijk is”, aldus Rob Broekema van Klimpark Twiske.

Burgemeester Polak hoopt oprecht dat het niet tot een sluiting komt en is blij dat door het constructieve gesprek en zoeken naar mogelijkheden deze voorlopige oplossing is gevonden.