Cor Bakker bij Muziekvereniging Excelsior

OOSTZAAN - Muziekvereniging Excelsior ontvangt zaterdagavond 23 maart zowel Cor Bakker als Frank Geisink in de KunstGreep, Oostzaan. Met de komst van Cor Bakker gaat een langgekoesterde wens in vervulling voor Hedwig van der Jagt. De ex-voorzitter loopt al met dit idee rond sinds de vleugel van De KunstGreep jaren geleden in gebruik is genomen. Toen trad Cor Bakker ook op in het Oostzaanse theater.

"Na afloop ben ik naar hem toe gegaan en heb hem gevraagd of hij met ons orkest wilde optreden. En dat wilde hij!", vertelt Hedwig met gepaste trots. Als voorzitter had ze al weinig schroom om iets voor de vereniging te regelen, maar de drempel was in dit geval extra laag omdat ze bij de moeder van Cor in de straat woont en zodoende de familie kent. Ze vervolgt: "In de daaropvolgende jaren kwam het er niet direct van om dit dubbeloptreden te plannen, tot vorig jaar bij het 110-jarig bestaan." Het gaat nu echt gebeuren, een jubileumconcert ter gelegenheid van de 111e verjaardag van de vereniging.

Over Cor Bakker

Cor Bakker wilde als kind altijd al piano spelen. Hij was groot fan van Louis van Dijk en verkoos hem naar verluidt boven onder meer The Beatles om posters van in zijn slaapkamer op te hangen. Nadat hij in 1984 cum laude afstudeerde in Amsterdam volgde Cor tevens een studie in Los Angeles bij een andere inspirator. Eenmaal terug in Nederland is hij eerst elf jaar lang vaste pianist van het Metropole Orkest. Landelijke bekendheid geniet Bakker dankzij zijn muzikale rol in de vele televisieprogramma's van Paul de Leeuw. Zijn verdere prestaties hebben hem al diverse prijzen en onderscheidingen opgeleverd. Cor is in 2012 bovendien benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Frank Gesink

In Oostzaan treft Cor Bakker Frank Geisink van Bel Canto. Hij is bij het optreden van Excelsior te gast als zanger en presentator. Van jeugdlid in zijn jonge jaren is Frank inmiddels uitgegroeid tot zanger, dirigent en componist. Hij heeft al diverse producties op zijn naam staan die door Bel Canto zijn uitgevoerd. Excelsior heeft ook een rol gespeeld in zijn muzikale vorming.

Het orkest van Excelsior gaat authentieke orkestwerken spelen. Daarnaast heeft het voor dit feestelijke jubileumconcert vooral veel bekende nummers geprogrammeerd om samen met de gasten ten gehore te brengen. Onder meer Queen, Ramses Shaffy en Billy Joel. Ook de solowerken van Cor Bakker komen vanzelfsprekend aan bod.

Kaarten

Kaarten zijn voor 15 euro te bestellen bij Lisette Kuiper-Tromp, via: 06-38003855 of via kaarten.excelsior@gmail.com. Het concert begint zaterdagavond 23 maart om 20.00 uur in De KunstGreep, Oostzaan.

Meer berichten