Veterans View.
Veterans View. ((Foto: aangeleverd))

Tentoonstelling Veterans' View

OOSTZAAN - De reizende tentoonstelling Veterans' View strijkt van 28 juni tot en met 8 juli neer in De KunstGreep in Oostzaan. Tijdens deze tentoonstelling, die in de vorm van een baret is, kijkt de bezoeker door de ogen van veteranen naar hun missies. Bezoekers kunnen zo ervaren wat zij beleefden tijdens hun inzet in dienst van de vrede.

Het Veteranen Comité Oostzaan organiseert jaarlijks een bijeenkomst voor veteranen om waardering aan deze groep te laten blijken. Voorzitter burgemeester Rob Meerhof zegt daarover: "Naast die bijeenkomst bieden we nu alle inwoners van Oostzaan de tentoonstelling Veterans' View. Om te laten zien hoe het is om veteraan te zijn en welke missies al zijn volbracht. Ook de actuele uitzendingen van militairen komen aan de orde. We vinden het belangrijk dat dit onderwerp vandaag de dag nog steeds aandacht krijgt. De audiovisuele opzet maakt de tentoonstelling ook aantrekkelijk voor jongeren."

Oostzaan is op zoek naar Oostzaanse veteranen, door de wet op de privacy is het bijna onmogelijk om hen rechtstreeks te bereiken. Het zou fijn zijn als er (vooral ook) jonge veteranen bij de opening van deze tentoonstelling aanwezig zijn. Zij kunnen een bericht sturen aan rosanne.heijne@over-gemeenten.nl.

Meer berichten