De Sport- en Feestweek in Landsmeer is: samen doen
De Sport- en Feestweek in Landsmeer is: samen doen ((Foto: aangeleverd))

Opening Sport- en Feestweek Landsmeer

LANDSMEER - De Sport- en Feestweek ging 14 juni van start en is georganiseerd door de Stichting Evenementen Landsmeer (SEL), in samenwerking met de lokale verenigingen. Het eerste weekend van dit evenement begon met tien sportieve en gezellige evenementen, met het sprookjesachtig thema 'Er was eens…'.

Dit thema is de rode draad door de hele sport- en feestweek voor de twaalf meerkamp-teams: De Zwarte Zwanen, Hard Gaat Ie, Lekkerbekkies, Liefde voor de Buurt, S11ies, Paradijsvogels, Team Dorpshuis, WeDeliver, La Vie en Moos, ReuscheGenot, Team Rademaker en Team Wieker. De teams verdienen punten bij de verschillende onderdelen, in combinatie met speciale munten die worden gewonnen of gevonden. De strijd gaat de hele week door met veel gezelligheid, tot bij de finale op zondag bepaalt wordt wie zichzelf meerkampteam van 2019 mag noemen.

Activiteiten

Na de opening door wethouder Richard Quakernaat startte de jaarlijkse Sloot- en Slobrace. In het parcours van ruim 2 kilometer trotseerden de deelnemers weilanden en tientallen brede, smalle, diepe en vooral blubberige sloten vanaf IJsclub Hard Gaat Ie. Onder de modder kwam bij de meisjes tot 16 jaar Nina Gumbs als eerste binnen en bij de dames 16+ was het Richelle Kuijper.

Bij de heren 16+ was Ivar Kroon de winnaar en bij de jongens onder de 16 was het de 15-jarige Rob de Graaf. Stiekem was Rob de Graaf van het hele veld de snelste. Van de meerkamp-teams was Team Hard Gaat Ie op eigen veld (en sloot) het snelste.

Met kans op blaren en uitglijders en spierpijn in het verschiet meldden de meerkamp-teams zich vervolgens op het modderige veld van Hard Gaat Ie om te touwtrekken. De Paradijsvogels trokken aan het langste eind en won het touwtrekken, voor Team Rademaker en Liefde voor de Buurt.

Café de 3Sprong heeft het openingsbal uit vervlogen tijden in een nieuw jasje gegoten en hield een zeer geslaagde Kick-Off Party.

Viswedstrijd

Hengelsportvereniging Landsmeer-Den Ilp wilde zaterdag met de viswedstrijd beginnen voor de jeugd tot en met 12 jaar. De aanhoudende regenval gooide roet in het water en de viswedstrijd werd afgeblazen. Het weer heeft de haring en oester party niet tegen gehouden. De nieuwe haring werd geproefd bij de Lekkerbekkies. In de middag kwam

Voetbaltoernooi

Vanaf het einde van de middag waren de Meerkamp teams te vinden bij IVV voor een ouderwets voetbaltoernooi. De S11ies waren na de shoot-out de winnaars van het toernooi.

Tobbedansen

De Meerkamp-strijd ging de volgende dag verder bij WaterSportvereniging Waterland (WSV). Deelnemers roeiden in Friese Punters, sprietlopen over open water en het spectaculaire Fiets 'm Erin! Aan het einde van deze sportmiddag was het Liefde voor de Buurt die met ruime voorsprong op de eerste plek in het meerkamp-klassement staat!

De Open Bridge Drive bij Vrij & Blij werd maandag gehouden. Het volleybaltoernooi bij AC Waterland is al jarenlang vaste prik. Het middenveld van de atletiekbaan wordt door VC Waterland omgetoverd tot volleybalveld, voor de twaalf meerkamp-teams, vrienden-, familie- en buurtteams met wedstrijdspelers en recreanten.

Programma

De meerkamp-teams en alle fans worden dinsdag verwelkomd bij café de Driesprong en de Goede Stek voor... Bibidi Babidi Boe. Wie kent het sprookje van Assepoester niet?

Woensdagmiddag vanaf 14.30 uur staan het speelplein van OBS De Stap en Jeugdvereniging Vrij & Blij geheel in het teken van kinderen. In voorgaande jaren werd er al veel Landsmeers talent ontdekt bij Landsmeer's Got Talent. Dit jaar kan ieder kind artiest worden in een echt circus. De piste van Circus Kristal staat op het schoolplein van OBS de Stap klaar, waar de kinderen kunnen leren fietsen op een éénwieler, jongleren. Er komt een echte goochelaar, een bingo en je kan je laten schminken op de kindermiddag. De toegang aan de kindermiddag is gratis.

Net als zondag verzorgt Vrij & Blij een gezellige woensdagmiddag om te klaverjassen en jokeren. En de Meerkamp mag zich 's avonds melden in het ICL voor 'Er was eens… een basketbaltoernooi', georganiseerd door Landslake Lions. Wat zal dit met de tussenstand voor de meerkamp doen?

Senioren

De donderdag staat alom bekend om de ouderenmiddag. De organisatie stelde een leuk programma samen voor de senioren van de gemeente Landsmeer met muziek van Luc Meijer en een bingo met mooie prijzen. Uiteraard is de gezellige middag in Vrij & Blij onder het genot van een hapje en een drankje. Ook 's avonds bij het meerkamp-onderdeel 'Once Upon a Time' ontbreken muziek, een hapje en drankje niet in café de Drie Zwanen.

De volgende dag wordt ook een gezellige dag met de opening van het Technieklab op OBS de Stap, de opening van de Purmerlander Kermis en de tennisbattle voor de Meerkamp bij 'Er was eens een bal en een racket' op het veld van Tennisvereniging Heb Durf.

Altijd al een handboog willen uitproberen? Handboogschutterij Pijlsnel houdt een open dag op zaterdagmiddag. In Purmerland vinden 's middags de kinderspelen plaats en vanaf 20.00 uur katknuppelen en live muziek. De meerkamp wordt in Vrij & Blij verrast op een 'trip down memory lane' in Jeugdvereniging Vrij & Blij. Deze avond vraagt om behendigheid, concentratie en evaluatie. Aansluitend kan iedereen losgaan bij de Vrij & Blij disco met DJ Antonio en zangers Mokumse Danny en Ramon Beense.

Afsluiting

De afsluiting van SFW19 vindt zondag plaats, met de fietstocht en buffet bij de Purmerlander kermis. In alle vroegte de roofviswedstrijd per boot vanaf WSV de Breek en nog veel meer water bij de Kids6Kamp in zwembad de Breek. Aanmelden (10-15 jaar) kan nog via www.evenementenlandsmeer.nl/inschrijving-kinder6kamp. Nadat de kids de baan hebben verkend, strijdt de meerkamp om de laatste punten voor de wisselbeker en eeuwige roem als winnaar van SFW19. Kom het zien en genieten en eet gezellig mee bij de afsluitende BBQ in het zwembad!! Na afloop van SFW19, van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 juni, verzorgt de SEL samen met alle basisscholen de Landsmeerse avondvierdaagse. Alle scholen verzamelen dagelijks om 17.45 uur bij voetbalvereniging IVV, de start is om 18.00 uur. Na de finish bij IVV is er voor iedere deelnemer drinken en een versnapering.

De afstand die er dagelijks gelopen wordt is 5 kilometer, met leuke routes door het Twiske. Deelname kost 5 euro, inclusief drinken, een versnapering en bij het uitlopen van dit evenement natuurlijk de medaille. Kinderen uit groep 1 en 2 kunnen ervoor kiezen om in plaats van alle vier de dagen, alleen de laatste dag mee te lopen, hiervoor ontvangen ze een mooie dagmedaille.

Inschrijving via de scholen kan tot en met woensdag 19 juni. Wie niet op school zit in Landsmeer, tussen de 4 en 13 jaar is en graag wil meelopen? Aanmelden kan via info@evenementenlandsmeer.nl.

Iedereen kan maandag 1 juli tot en met donderdag 4 juli meedoen met de zwemvierdaagse.

Meer berichten