Er wordt steeds minder post verstuurd.
Er wordt steeds minder post verstuurd. (Foto: aangeleverd)

Minder brievenbussen in Oostzaan

OOSTZAAN - PostNL past vanaf eind februari in gemeente Oostzaan het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.


Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

Veranderingen


Vanaf 23 februari worden de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Noord-Holland Noord doorgevoerd. In de gemeente Oostzaan blijven zeven brievenbussen, verdwijnen er vier en komt er één nieuwe brievenbus bij. De brievenbussen op De Haal 2, Kerkbuurt 110, Kerkstraat 108 en Skoonzicht 1 worden verwijderd. Ter hoogte van Noordeinde 72 wordt een nieuwe brievenbus geplaatst. De aanpassingen moeten 23 maart gerealiseerd zijn. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Meer berichten

Fotoseries