Jill Kooij gaat haar geluk beproeven in Duitsland.
Jill Kooij gaat haar geluk beproeven in Duitsland. ((Foto: Aangeleverd))

Jill Kooij (22) tekent contract in Duitsland

OOSTZAAN/NECKARSULM - Jill Kooij gaat handballen voor het Duitse Neckarsulmer SU. De 22-jarige Oostzaanse cirkelspeelster, die uitkomt voor Dalfsen, heeft zich voor de komende twee seizoenen verbonden aan de Bungeligaclub.

Kooij, die het volop naar haar zin heeft in Dalfsen, had al enige tijd een weg uitgestippeld, die haar naar het buitenland zou moeten brengen. "Ik ben toe aan iets anders, wil een nieuwe uitdaging. Het gaat wel met pijn in mijn hart want Dalfsen is een geweldige club. Ik ben in de afgelopen vier jaar een echte Dalfsenaar geworden en ben de club enorm dankbaar", aldus Kooij, die sinds 2017 aanvoerster is.

Jill Kooij heeft de trainer van haar nieuwe club tijdens een trainingsstage overtuigd. "Ik heb een ochtendtraining van anderhalf uur en een avondsessie van twee uurtjes meegetraind. Daarin heb ik laten zien van meerwaarde te kunnen zijn voor Neckarsulm. Het is heel relaxed gegaan, ben geweldig opgevangen door zowel de club als de trainer en mijn aanstaande teamgenoten. Ja, ik ben heel blij en trots, want dit betekent echt een mooie volgende stap", zegt ze enthousiast.

Bij haar aanstaande club wordt Kooij herenigd met Michelle Goos en Ana Pavkovic. Met Goos speelde ze samen bij VOC uit Amsterdam-Noord. Pavkovic was teamgenoot bij Dalfsen. Beide dames komen voor het eerste seizoen uit voor de Duitse club. "Het is natuurlijk hartstikke leuk dat we nu weer samen gaan spelen. In de aanloop naar mijn trainingsstage heb ik trouwens bij Ana gelogeerd.

Jill Kooij, die zich op 1 juli officieel bij haar nieuwe club moet melden voor de voorbereiding, betrekt op termijn een eigen appartement in Neckarsulm, gelegen op zo'n 60 kilometer van Stuttgart. "Ook dat is weer een nieuwe uitdaging en hoort bij de volgende stap in mijn handbalcarrière. Dat betekent ook dat straks mijn familie, vrienden en bekenden langs kunnen komen in mijn eigen huisje", kijkt ze vooruit.

Neckarsulmer SU is een middenmoter in de Bundesliga. "Helaas werd het team geteisterd door blessures. Dat heeft z'n weerslag gehad op de resultaten. Maar de ploeg heeft potentie om hoger te eindigen. Ik hoop daar een steentje aan bij te dragen", aldus Kooij, die bekend staat om haar straffe dekking, balvastheid, snelheid en scorend vermogen.

Het vlaggeschip van Kooij's nieuwe werkgever is een smeltkroes van nationaliteiten. Naast Goos, Pavkovic en straks de Oostzaanse herbergt Neckarsulmer SU een Spaanse, een Servische en voor de rest Duitse handbalsters.

Gevraagd naar haar eventuele kansen voor het grote Oranje antwoordt Jill Kooij. "Dat moet ik allemaal afwachten, al is het wel zo dat een Nederlandse speelster in een buitenlandse competitie interessanter is voor de bondscoach. Dus wie weet."


Meer berichten