(Foto: aangeleverd)

KIOZK 25 jaar in Grote Kerk Oostzaan

OOSTZAAN - KIOZK viert 6 april op grootse wijze haar 25-jarig jubileum in de Grote Kerk van Oostzaan. Het befaamde Combattimento komt samen met sopraan Johanette Zomer met prachtige barokmuziek het jubileum vieren.

Als barokspecialist werkte ze samen met Reinhard Goebel , Philippe Herreweghe , René Jacobs en Sigiswald Kuijken. De leden van Combattimento, ieder met solistische kwaliteiten, dragen een schat aan opgebouwde kennis en ervaring met zich mee en willen het publiek hier deelgenoot van maken. Samen vormen ze een hecht ensemble dat jaren heeft gewerkt en blijft werken aan een geheel eigen klank en speelwijze: energiek, vurig en stijlbewust.

Het ensemble, gelokt door het kaarslicht en de geweldige akoestiek, komt voor de tiende maal naar Oostzaan! Op het programma staan het Stabat Mater van Luigi Boccherini, een vioolconcert en een concert voor strijkorkest en twee cello's van Antonio Vivaldi. Het 25-jarig KIOZK-jubileumconcert wordt een prachtig feestconcert met meeslepende Italiaanse barok.

21 januari 1994 werd KIOZK opgericht door bevriende en bevlogen dorpsgenoten met eenzelfde ideaal: klassieke concerten laten klinken in de Grote Kerk van Oostzaan. KIOZK heeft, met hart en ziel, in de afgelopen 25 jaar ruim honderdveertig concerten, exposities en vijftien educatieve projecten zeer succesvol gerealiseerd. Internationaal befaamde musici en ensembles kwamen heel graag naar de Grote Kerk met haar prachtige akoestiek.

Wereldberoemd

Naast het Combattimento mocht KIOZK in de afgelopen 25 jaar wereldberoemde musici ontvangen zoals Ronald Brautigam, Mariëtte Petkova, Pieter Wispelwey, diverse leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Nancy Argenta, Marijana Mijanovic, Jürgen van Rijen, Leo van Doeselaar, het Osiris Trio, Paolo Giacometti, het Nederlands Blazers Ensemble, Gordan Nikolitsch, Emmy Verhey, Mariam Batsashvili, Isabelle van Keulen en nog vele, vele anderen.

Glas heffen

6 april wil de organisatie graag met het publiek en de musici op een feestelijke wijze herinneringen uitwisselen en tenslotte met elkaar het glas heffen. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk gaat om 19.30 uur open. Losse toegangskaarten kosten 18 euro, scholieren tot en met 16 jaar betalen 5 euro. Kaartverkoop bij voorkeur via www.kiozk.nl of voor aanvang van het concert.

Voor nadere informatie Kees Voogel, voorzitter van KIOZK, 075-6843088.

Meer berichten

Fotoseries