Compaen viert feest.
Compaen viert feest. (Tjerk Laan Fotografie)

Spectaculaire winst voor Compaen

OOSTZAAN - De heren van Compaen hebben zaterdagavond 9 maart een spectaculaire overwinning geboekt op de nummer twee van de eerste divisie B, Inter Rijswijk II. In een bomvolle Sporthal Oostzaan werd het na twee uur zinderend volleybal uiteindelijk 3-2 voor de zeerovers.

In de strijd om te overleven in de eerste divisie haalt Compaen de hele trukendoos open. Na eerder al de rentree van middenman Wouter Schoonenberg te hebben gemeld werd vorige week de legendarische diagonaal Marvin Andringa van de bank getrokken om Compaen de nodige aanvallende impulsen te geven. Zelfs na een jaar pensioen blijkt hij gewoon met de besten mee te kunnen. Hij bleef dan ook vijf sets staan. Verder koos Johan van Zelderen ervoor om met Koen van de Wetering in de pass te beginnen en Allard Rieuwers op het midden te zetten.

Klokslag zes uur sloeg Rijswijk-aanvoerder Pim Mossel de eerste bal op en deed dat vervolgens tien keer achter elkaar, zodat de thuisploeg in mum van tijd met 1-10 (!) achter stond. Het Oostzaanse publiek keek elkaar aan en verzuchtte: "Oh, wordt het zo'n avond?" Als de Compaen-passlijn al een behoorlijke aanval kon opzetten, werd die door het Rijswijkse blok rücksichtslos afgebroken. Het zag er even naar uit dat Oostzaan de tien punten niet zou halen, maar het werd uiteindelijk 11-25.

Inter Rijswijk II schrikt

Kennelijk schrokken de bezoekers daar zo van dat ze er in set twee prompt een bende van maakten. Terwijl Compaen in zijn ritme kwam en grip op de service kreeg, begonnen de Rijswijkse powerhitters Noud Doornheim en Ken Rovers foutjes te maken. Met 25-15 haalde Compaen de set eenvoudig binnen en waren alle opties weer open. Set drie ging tot de belangrijke punten gelijk op, maar moest met 21-25 aan Rijswijk worden gelaten. Zo zat er alsnog een uitslag in die volgens de stand op de ranglijst (10 om 2, respectievelijk) 'normaal' zou zijn.

Set vier is de reden waarom zo veel mensen naar Sporthal Oostzaan komen: spanning, sensatie en schitterende sport. Voor Compaen was middenman Diederick Hakkers zich inmiddels met het spel gaan bemoeien, wat hem op een waarschuwing van de Stichting Sporthal Oostzaan kwam te staan: er is nog geen geld voor een nieuwe vloer! De deuk op ongeveer 2 meter moet voorlopig provisorisch hersteld worden. Compaen overleefde drie matchpoints door onder andere een cruciaal blok van kersverse middenman Allard Rieuwers en had zelf drie setpunten nodig om de 2-2 voor de poorten van de hel weg te slepen (30-28).

Inmiddels was het testosteronniveau bij de thuisploeg zo hoog dat ze de vijfde set echt niet meer weg gingen geven. Op aanspelen van regisseur drs. Koen Baas sloegen Marvin Andringa en Michiel Majoor ze van alle kanten binnen en het was de laatstgenoemde die de 15-9 overtuigend tegen de grond ramde. Drie belangrijke punten voor Compaen Oostzaan en vooral een schitterende avond.

Meer berichten

Fotoseries