V.l.n.r. Jeroen Dral, Fokko de Boer, Martijn Schiphorst, Branco de Boer, Jan Arends en Sam de Joode, trotse brandweermannen van Oostzaan, die de Muus Tromp-bokaal pakten.
V.l.n.r. Jeroen Dral, Fokko de Boer, Martijn Schiphorst, Branco de Boer, Jan Arends en Sam de Joode, trotse brandweermannen van Oostzaan, die de Muus Tromp-bokaal pakten. (Foto: Brandweer Oostzaan)

Brandweer Oostzaan wint

BROEK IN WATERLAND - De jaarlijkse brandweerwedstrijd om de Muus Tromp-bokaal was afgelopen zaterdag. Deze van oorsprong Waterlandse wedstrijd werd gehouden op een boerderij in Broek in Waterland.

De deelnemende korpsen kwamen uit Marken, Landsmeer, Kwadijk, Zaanstad (jeugd), Volendam, Purmerend, Monnickendam, Ilpendam en Oostzaan. De alarmering was uitrukken naar brand in voertuig. Ter plaatse was er inderdaad een (gesimuleerde) brand, lag er een slachtoffer onder een zware last en stonden er gevaarlijke stoffen rondom de plaats van het incident. De brandweerploeg uit Oostzaan loste dit als beste op, waardoor ze er met de eerste prijs vandoor gingen. De eindstand was 1. Oostzaan, 2. Purmerend en 3. Volendam.

Tijd om uit te rusten is er niet. Naast het uitrukken bij meldingen is er elke maandag de reguliere oefenavond en donderdagavond de oefenavond voor de wedstrijdploeg. Zaterdag aanstaande is er weer een wedstrijd, in Stede Broec, waar de ploeg van Oostzaan om de provinciale prijzen gaat strijden.

Meer berichten

Fotoseries