Onduidelijkheden verkeersomleiding

Algemeen

OOSTZAAN – Sinds de aanvang van de werkzaamheden aan het Zuideinde in Oostzaan wordt het verkeer omgeleid. Het verkeer in noordelijke richting wordt vanaf de rotonde in de Kolkweg omgeleid via de Dors. De Dors is hier niet op berekend. Weliswaar zijn enige aanpassingen gedaan door wat bochten minder hoekig te maken, toch leidt het op die punten tot ongewenste situaties.

Ook de voorrangsituatie op de Dors is onduidelijk omdat deze bij vrijwel iedere zijweg weer anders is. Dit leidt bij weggebruikers tot vervelende situatie en soms ook tot ergernis. Dit is reden geweest voor D66 om schriftelijke vragen te stellen aan het college van Burgemeester en Wethouders. Deze hebben tot doel om tot oplossingen te komen en daarmee duidelijkheid te scheppen in de verkeerssituatie langs de gehele Dors. De vragen treft u hieronder aan.

Sinds de werkzaamheden met betrekking tot de herinrichting van het Zuideinde een aanvang hebben genomen, is er sprake van een sterke toename van het verkeer over De Dors, met name in noordelijke richting. Dit heeft tot gevolg dat de bestaande en niet consequente voorrangsregeling tot veel onduidelijkheid leidt over de vraag aan wie voorrang verleend moet worden.

Drie verschillende wijzen om het voorrang te regelen op een straat die ongeveer 600 m lang is, is een beetje veel van het goede en niet overzichtelijk.Daarnaast is op de hoek van de Slaperstraat een tweetal paaltjes geplaatst. Het ene paaltje, dat naast de voetgangersoversteekplaats stond, is inmiddels verwijderd. Het andere paaltje is nog aanwezig. Ook dit nog aanwezige paaltje heeft bij een aantal automobilisten tot schade aan hun voertuig geleid.

Vragen:

1. Hoe denkt het college te zorgen voor een eenduidige voorrangsregeling op De Dors, zodat voor de weggebruikers op een consequente wijze duidelijk wordt wie er voorrang moet verlenen?

2. Kan ook het tweede paaltje bij hoek Slaperstraat - De Dors verwijderd worden, zodat weggebruikers niet met onnodige problemen geconfronteerd worden?