Wethouder Dral voor de klas.
Wethouder Dral voor de klas. (Foto: aangeleverd)

Wethouder Rosemarijn Dral geeft duurzaamheidles

OOSTZAAN - De leerlingen van de groepen 7 en 8 van CBS De Korenaar in Oostzaan luisterden met volle belangstelling en knutselden er flink op los. Dat gebeurt toch dagelijks, zou je zeggen? Afgelopen donderdag was het echter net even anders. Wethouder Rosemarijn Dral gaf een bijzondere gastles over duurzaamheid en zonne-energie. 

De leerlingen kregen les over duurzame energie, de voordelen van zonnepanelen op de school en over energiebesparing. Na de presentatie van de wethouder hebben de leerlingen een 'tournesol' geknutseld. Deze kartonnen zonnebloem met zonnepaneeltje laat leerlingen ervaren hoe gemakkelijk zonne-energie werkt. Het zonnebloempje gaat namelijk draaien wanneer deze in het zonlicht staat. De les over duurzaamheid was een absolute hit in deze klas. Het is een leuke en toegankelijke manier om de leerlingen over de mogelijkheden van zonne-energie en verduurzaming te leren.
Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in het collegeprogramma van de gemeente Oostzaan. De gemeente vindt het belangrijk om ook de jeugd te betrekken bij energiebesparing en bij het opwekken van duurzame energie, want de jeugd heeft de toekomst! 

Meer berichten

Fotoseries