'A Musical Fantasy' voor geoefende oren

Nieuws
Crescendo in concert. (Foto: JWvD) Meneer van de. Pol 70 jaar lid. (Foto: JWvD)
Crescendo in concert. (Foto: JWvD) Meneer van de. Pol 70 jaar lid. (Foto: JWvD) rodi.nl

OOSTZAAN - Het najaarsconcert van Crescendo Oostzaan vond deze keer plaats in de Grote Kerk van Oostzaan, een heerlijke ambiance als het om klankkleur en akoestiek gaat. En als het concert voldoende prikkelend is, dan is de zit in de kerkbanken het meer dan waard.

Dit keer had Crescendo de samenwerking met het Popkoor van Bel Canto gezocht. En zoals Bart Koning, de dirigent het verwoorde, een grotere tegenstelling is welhaast onmogelijk. Het zei meteen iets over de durf van beide gezelschappen. Maar die durf kwam geheel uit de verf. Crescendo beet het spits af met Jubilance en meteen vlogen de spetters eraf. Het Popkoor bracht vervolgens California Dreaming en dé Songfestivalmedley en ook hier was het duidelijk dat de dames er zin in hadden. Onder begeleiding van het Popkoorcombo en dirigent Loek Halverstad straalden de 'girls' als nimmer tevoren. Het gehele concert klonk als een klok en Crescendo liet nog eens horen ook over prachtige solisten te beschikken.
De tegenstelling van fanfare en popkoor werd duidelijk op de juiste manier overbrugd en derhalve was het een zeer prettig concert. Van meedeiner tot luisterlied, van bombastisch tot zeer verfijnd, het was er allemaal. Het vermelden is nog wel even waard dat meneer van de Pol maar liefst 70 jaar lid was van Crescendo. Hij kreeg de Gouden Speld met drie zirkonia's opgespeld en beloofde zijn best te doen om er nog tien jaar aan vast te plakken.

Crescendo in concert. (Foto: JWvD) Meneer van de. Pol 70 jaar lid. (Foto: JWvD)