OSV wint derby

OOSTZAAN - Het zaterdagteam van OFC verloor de derby tegen OSV met 0-1. De winnende treffer kwam van de voet van Joey Noordenbos. Er was veel publiek op dit duel in de tweede klasse afgekomen en dat was een goed teken. Het niveau van de wedstrijd viel tegen maar de meeste bezoekers waren toch tevreden over de sfeer.
OFC had er vooraf alles aan gedaan om het zo 'leuk' mogelijk te maken. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. OFC heeft het al het gehele seizoen moeilijk en het zal heel zwaar worden om degradatie te voorkomen. OSV heeft het onder trainer Ron van der Velde ook niet makkelijk en kan de punten goed gebruiken. Vlak voor rust knalde Jermaine Jeulink de bal hard op het doel van OFC keeper Davey Clements. Die kreeg de bal niet klemvast en in de rebound kon Noordenbos scoren. OSV had in het eerste bedrijf geluk dat twee goede kansen van Nick Kramer en Adnan Barakat geen doel troffen. Trainer Fred Holverda van OFC zag ook in de tweede helft dat zijn team wel kansen kreeg maar niet tot scoren kwam. Ed Lulaj kon twee keer een goede kans niet benutten en ook Kramer had bij een goede actie pech. OSV ging steeds meer defensief spelen en liet de thuisploeg komen. Via de counter werden Rik Smit en Nicky Roele nog gevaarlijk voor OSV. Na afloop bleef het in de kantine nog lang gezellig. OFC blijft laatste. Holverda, die goed ligt in de spelersgroep blijft in elk geval tot de winterstop de verantwoordelijke eerste man.