Meer dan 500 inschrijvingen zonnepanelenactie

Nieuws
Een van de informatiebijeenkomsten. (Foto: aangeleverd)
Een van de informatiebijeenkomsten. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

OOSTZAAN - Collectieve inkoopacties voor zonnepanelen zijn razend populair. Inwoners in de gemeenten Oostzaan en Wormerland kunnen zich tot 5 januari inschrijven om via een collectieve inkoopactie zonnepanelen te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. Inmiddels hebben zich hiervoor meer dan 500 inwoners aangemeld.
De inkoopactie in Wormerland ging van start tijdens het Groene Festival zaterdag 13 oktober. Via informatieavonden in Oostzaan en Wormerland kregen inwoners uitleg over de actie. Alle avonden konden rekenen op veel belangstelling. In Oostzaan hebben zich inmiddels 255 inwoners aangemeld voor de actie. In Wormerland gaat het om 260 inwoners.
Deze unieke groepsaankoopactie is een initiatief van vakkundige regionale installateurs van zonnepanelen, in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket. De actie wordt ondersteund door de gemeenten. Inwoners die zich voor deze actie aanmelden, krijgen ook geheel vrijblijvend en gratis één van de specialisten langs voor vakkundig advies. Daarna ontvangen zij een aanbod op maat. Inwoners die zich nog willen inschrijven kunnen dat doen tot 5 januari via www.duurzaambouwloket.nl/actieoostzaan.
Woningisolatie en de installatie van zonnepanelen zijn twee populaire maatregelen om een woning te verduurzamen. Twee belangrijke maatregelen in aanloop naar 2050 wanneer woningen aardgasvrij moeten zijn. De maatregelen zijn populair, omdat een geïsoleerde woning een enorme bijdrage levert aan het comfort van een woning en zonnepanelen er gemakkelijk aan bijdragen om de energierekening omlaag te krijgen. Op de website van het Duurzaam Bouwloket kunnen inwoners ook terecht voor meer informatie en onafhankelijk advies voor het verduurzamen van de eigen woning.