Muzikaal afscheid.
Muzikaal afscheid. ((Foto: Pim Beudeker))
Bedrijf in Beeld

Emotioneel afscheid van Top1Toys

  Bedrijf in Beeld

OOSTZAAN - In het diepste geheim heeft afgelopen zaterdag een groot aantal mensen zich verzameld aan het Zuideinde in Oostzaan. Familie, vrienden en bekenden van Rob en Michelle Nep van Top1Toys. Ook de Twiskenootjes van Excelsior behoorden tot de gasten. Allemaal bijeengebracht door dochter Birgit. Bij haar was het idee ontstaan om rond sluitingstijd Rob en Michelle met een drumband te verrassen.

Het eindigt zoals het destijds begon

Birgit: "31 jaar geleden werd ook gestart met een drumband en met vrienden en bekenden. Toen om succes te wensen, nu om ze te bedanken." Bedanken voor de 31 jaar die zij Oostzaan en omstreken hebben voorzien van speelgoed, puzzels, wenskaarten, gezelschapsspelen, loten, te veel om op te noemen.

Nadat de groep compleet was, ging deze lopend naar Zuideinde 77. De Twiskenootjes stelden zich op en begonnen te spelen. Rob en Michelle kwamen onder luid applaus van de aanwezigen naar buiten. Al snel moest de bril worden afgezet en een traantje worden weggepinkt. Nadat het laatste nummer had geklonken nodigde Rob iedereen uit om binnen te komen om met een hapje en een drankje herinneringen van de afgelopen 31 op te halen. Alvorens naar binnen te gaan werden eerst symbolisch de reclamevlaggen van Top1Toys van de gevel gehaald.

Eenmaal binnen werden inderdaad verhalen uit het verleden opgehaald en was het ook een weerzien van mensen, die elkaar soms langere tijd niet gezien hadden. Michelle gaf aan volledig verrast te zijn: "We hadden echt niets door." De verrassingen waren al een week eerder begonnen. Birgit en Justin hadden in de etalage een spandoek geplaatst. Daarop een foto en dankwoord.

Ook Rob was onder de indruk van vandaag en van de afgelopen weken. "Herhaaldelijk kwamen mensen langs om ons te bedanken met woorden, cadeaus, flessen en bloemen." Tot slot volgde de laatste symbolische handeling: het sluiten van de winkel. Rob, Michelle, Birgit en Justin deden voor het laatst het rolluik dicht. Niet nadat Rob de medewerkers, die hun steentje hebben bijgedragen in de winkel, had bedankt. Birgit blikt ook nog even terug. Op de 'overval' van vandaag en op de voorbije periode. "Mijn ouders mogen nu genieten vrije tijd. Dat is ze gegund." Rob wil tot slot alle klanten uit Oostzaan en omgeving bedanken voor hun bezoek aan de winkel in de afgelopen 31 jaar.

Meer berichten