Cengiz Caglar van SoccerMind tussen Rick van de Kraats (links) en Ed Kuijper van Jonger Oranje in.
Cengiz Caglar van SoccerMind tussen Rick van de Kraats (links) en Ed Kuijper van Jonger Oranje in. ((Foto: Aangeleverd))

Samenwerking SoccerMind en Jonger Oranje

  Bedrijf in Beeld

OOSTZAAN - Voetbalschool SoccerMind en Jonger Oranje gaan samenwerken. Belangrijkste doel is het verder ontwikkelen van jonge voetballers uit de regio.

Eigenaar Cengiz Caglar van de Oostzaanse voetbalschool wil niets liever dan dat alle jeugdige spelers de juiste mogelijkheden krijgen aangereikt om alles uit hun talent te halen. Daarbij staat een positieve mindset centraal. Cengiz daarover: "Het brein is het krachtigste hulpmiddel voor persoonlijke groei die nodig is om een goede voetballer te worden. Naast techniektrainingen besteden wij veel aandacht aan het individu en de achtergrond van de voetballers."

Persoonlijke groei

Samen met Dave Derlagen is Cengiz Caglar dit seizoen SoccerMind gestart. Alle trainingen vinden plaats bij OFC in Oostzaan. Door middel van coaching worden de voetballers gemotiveerd om hun persoonlijke doelen na te streven. SoccerMind stimuleert de persoonlijke groei door het vergroten van onder andere zelfvertrouwen, zelfdiscipline, zelfstandigheid en creativiteit. Deze gewoontevormingen samen met de techniektrainingen vormen de ontwikkelingscurve van de voetballers.

Hét podium

De reden van de samenwerking met Jonger Oranje is voor de hand liggend aldus de voetbaltrainer: 'Jonger Oranje is hét podium in Nederland voor kinderen om te laten zien wat ze kunnen. Jonger Oranje werkt samen met meer dan 10 profclubs. Het is een geweldig concept wat SportsGen sinds 2007 jongens en meisjes biedt. Er straalt zoveel plezier en professionaliteit vanaf. Ik ben erg blij dat wij gaan samenwerken zodat de spelers die bij SoccerMind trainen straks zichzelf op een Jonger Oranje Talentendag kunnen laten zien aan de scouts maar ook kunnen meten met de andere kinderen. Daarnaast gaan we ook een evenementen voor Jonger Oranje uitvoeren.'

Opwarmer

Voor de komende periode zal SoccerMind de Jonger Oranje Voorbereidingstraining en Jonger Oranje Spitsuur uitvoeren. Beide activiteiten vinden, net als alle trainingen van SoccerMind, plaats op het complex van OFC. De JO Voorbereidingstraining is op zondag 22 december en geldt als 'opwarmer' voor de deelnemers aan de JO Talentendag op 27 december in Sporthallen-Zuid met scouts van AZ. Jonger Oranje Spitsuur is een volledig nieuw idee van SportsGen. Jonger Oranje vindt dat er te weinig topspitsen worden opgeleid in Nederland terwijl een goede spits het verschil kan maken tussen winnen en verliezen. Bovendien is doelpunten maken en juichen het allerleukste aan voetballen. Tijdens Jonger Oranje Spitsuur, op dinsdag 28 april krijgen de deelnemers een professionele spitsentraining met alle aandacht voor doelpunten maken. Ook daar zijn scouts van profclubs bij. De beste spitsen van de dag worden geselecteerd en die gaan door naar de Jonger Oranje Finals. Zie www.soccermind.nl en www.jongeroranje.nl. of bel Cengiz Caglar, 06- 41186852

Meer berichten