Een eigen droomhuis bouwen in Heerhugowaard

Partnerbijdrage
Hier komt ons nieuwe huis!
Hier komt ons nieuwe huis! (Foto: aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Een kavel kopen en zelf je huis bouwen. Het is een droom die voor Marco en Jacqueline en hun gezin uitkomt. Ze hebben een kavel gekocht in het project Reinderseiland in Heerhugowaard Noord. "Het is een avontuur dat ons enorm veel energie geeft."

De familie Zut is zeer vertrouwd met Heerhugowaard Noord. "Wij komen hier vandaan. Dit is ons thuis. Toen we vorig jaar hoorden over deze nieuwe woonwijk, waren we direct geïnteresseerd. We waren toe aan een groter huis met meer ruimte voor onze zes kinderen en wilden de stap zetten om van het gas af te gaan en volledig elektrisch te gaan wonen. Dit is voor ons het ultieme moment om deze kavel te kopen. Door een nieuw huis te bouwen vervullen we al onze wensen, zodat we precies krijgen wat we altijd al wilden."

Ultieme vrijheid

De keuze viel op een kavel waarop ze een notariswoning mogen bouwen. "Dat type geeft het meeste ruimte binnen. De architect heeft een prachtig ontwerp gemaakt in een jaren dertig stijl met de voordeur in het midden. Dat ontwerpproces is ontzettend leuk. Het dwingt ons na te denken waarover we niet tevreden zijn in ons huidige huis en hoe we dat anders willen in het nieuwe huis. Zelf bouwen geeft je de ultieme vrijheid. We kunnen zelf volledig bepalen hoe we alles willen, van de veranda tot aan de plaats van de stopcontacten. Het ontwerp is net goedgekeurd door de welstandscommissie. In oktober start de bouw. Rond deze tijd volgend jaar is het huis klaar. We verheugen ons er enorm op. Het is één grote ontdekkingstocht."

Mooie uitdaging

Reinderseiland wordt een ruim opgezette wijk, met een grote variatie aan woningen en stijlen. Iets dat Marco en Jacqueline erg aanspreekt. "Onze kavel is mooi breed en diep en grenst aan het water. Er zijn nog een paar kavels vrij, weet ik. Het is echt het overwegen waard. De kavels zijn interessant geprijsd. Zo’n stuk grond elders kopen is veel duurder. Je kunt er tegenop zien om zelf een woning te bouwen, maar je kunt het ook zien als een mooie uitdaging. En je krijgt er een vrijstaand huis voor terug dat helemaal naar je wens is."

Reinderseiland bestaat uit veertig energiezuinige, gasloze woningen en vijftien bouwkavels met tuinen aan het water. De bouw van de wijk is gestart. Er is nog een klein aantal kavels en woningen te koop. Kijk snel op www.reinderseiland.nl.