Suppen of kanoën bij Lodge 61 in Medemblik

Partnerbijdrage
Vanaf de kade vertrek je met een kano of supboard en ben je binnen twee minuten in een prachtige, groene omgeving.
Vanaf de kade vertrek je met een kano of supboard en ben je binnen twee minuten in een prachtige, groene omgeving. ((Foto: aangeleverd))

Westfriesland ontdekken vanaf het water met een kano of supboard is een unieke ervaring. Al peddelend lijkt het Egboetswater wel op het Amazonegebied en aan de kust van het IJsselmeer waan je je in Scandinavië.

Op Buitenplaats Medemblik bij Lodge 61 kunnen liefhebbers van de buitenlucht het kano- en supcentrum vinden. Reserveer wel van tevoren, zodat je zeker bent dat je lekker het water op kunt.

Het water op

Buitenplaats Medemblik ligt direct aan het prachtige natuurgebied de Kleine- en Groote Vliet tussen Medemblik en Onderdijk. Vanaf de kade van Lodge 61 vertrek je met een kano of supboard en ben je binnen twee minuten in de groene omgeving van de Kleine- en Groote Vliet, alsmede het Egboetswater in Oostwoud.

Mooie route

Je vaart een prachtige route door de landerijen en bossen wat omgeven is door de prachtige natuur. In dit natuurgebied grazen diverse oerrassen van koeien en verder zie je vaak hazen, maar ook verschillende ganzensoorten en vossen komen hier voor. Bij de verschillende steigertjes kun je even aanleggen en heb je prachtig uitzicht over de landerijen en bossen.

Kortom: een prachtig gebied om te ontdekken en te genieten.

Lessen

Ben je niet eerder met een sup het water op geweest? Kano- en supcentrum Westfriesland verzorgt lessen en groepslessen tot acht personen. Opstappen bij Buitenplaats Medemblik.

Meer informatie is te vinden https://lodge61.nl