Zorg op maat van Home Instead is grote steun voor ouderen

Partnerbijdrage
Verschilmakers Janneke, Bas en Sandra werken vol trots voor Home Instead.
Verschilmakers Janneke, Bas en Sandra werken vol trots voor Home Instead. (Foto: Marcella Korver)

REGIO – ‘Wat kan ik doen om mijn klant vandaag gelukkig te maken?’ Deze vraag is het uitgangspunt van Home Instead ‘thuisservice voor senioren’, en heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen dat de organisatie niet alleen deze maand drie jaar bestaat maar ook flink is gegroeid in die tijd. Het vult een duidelijke behoefte in.

Wat kan ik nu doen om mijn klant vandaag gelukkig te maken

Home Instead zorgt er voor dat ouderen (met name met dementie) zo lang mogelijk zelfstandig en op een prettige manier in hun vertrouwde thuisomgeving kunnen blijven wonen. Geen medische thuiszorg, maar samen vormen zij het professionele netwerk waarbij de zogenaamde CAREGivers ervoor garant staan dat er altijd de meest persoonlijke en beste ondersteuning wordt verleend.

Zorgorganisaties en particulieren in de regio Zaanstreek-Waterland weten de weg naar Home Instead steeds beter te vinden, en dat gaf een aardige groeispurt. “Drie jaar geleden begonnen wij met één CAREGiver, nu hebben we ruim vijftig CAREGivers en een compleet Supportteam” aldus Janneke en Bas Leijden van Amstel, Directie Home Instead Zaanstreek-Waterland.

Professionele mantelzorg

“Wij ondersteunen niet alleen de hulpbehoevenden, maar ook de naasten”, vervolgt Janneke. “Uiteindelijk kijken we samen hoe wij de beste hulp kunnen bieden. Of het nu gaat om samen boodschappen doen, herinneringen ophalen of een boekje lezen; de CAREGiver geeft de klant wat hij of zij op dat moment nodig heeft. Een professionele mantelzorg die helpt waar behoefte aan is. “Wij zijn flexibel beschikbaar, van één uur per week tot 24 uur per dag, 7 dagen per week. Zo kun je altijd op maat de juiste zorg verlenen en dat geeft onze cliënten en hun naasten de ruimte”. Vergoeding is mogelijk via de Wlz, de zorgverzekeraar en gemeente.

Hulp op maat

Sandra is alweer twee jaar werkzaam als CAREGiver bij Home Instead en verwoordt de manier waarop ze er in staan bij Home Instead op een prachtige manier. Wat kan ik nu doen om mijn klant vandaag gelukkig te maken? “Voor iedereen is dit anders. Zo kom ik een aantal keer per week twee uurtjes bij een mevrouw thuis waarbij ik haar in de ochtend help bij het rustig opstaan en douchen. Ik kam en föhn haar haren, smeer haar benen in met bodylotion en we praten heel wat af tijdens het ontbijt dat ik voor haar klaarmaak. Dankzij de CAREGivers kan zij nog zelfstandig wonen en vereenzaamt ze niet”.

“Maar ook komen wij met vier verschillende CAREGivers bij een echtpaar thuis waarbij de man veel zorg verleend aan zijn vrouw. Meneer wil zijn vrouw zo lang mogelijk om zich heen hebben, maar heeft ook behoefte aan de eigen dingen die hij wil doen. Onder andere door onze hulp is meneer onlangs zelfs op vakantie gegaan terwijl wij, samen met zijn dochter, de verzorging op ons namen. Meneer heeft meteen een nieuwe vakantie gepland!”

CAREGiver worden?

Om als CAREGiver bij Home Instead aan de slag te gaan heb je geen zorgdiploma’s nodig. Intrinsieke motivatie en levenservaring zijn veel belangrijker. Training en coaching ontvang je van Home Instead. 

Lijkt het je wat om net als Sandra iets te betekenen voor de ouderen in de samenleving, neem dan contact op met Home Instead via 0299-316207 of info.zw@homeinstead.nl