Nijntje Beweegdiploma

  Nieuws

OOSTZAAN - Nijntje, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en DEV-Oostzaan gaan een meerjarig samenwerkingsverband aan met de ambitie om meer kinderen uit Oostzaan en omstreken tussen de 2 en 6 jaar te stimuleren om spelenderwijs beter te leren bewegen. DEV heeft namelijk het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU verkregen en de bekende kinderheld Nijntje is de ambassadeur van het Beweegdiploma.
Connie Roco erkend nijntje aanbieder is blij met het keurmerk: "Het keurmerk Beweegdiploma geeft onder andere aan dat wij lesgevers hebben die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat doen we in een leuke sfeer met waarin spelenderwijs leren centraal staat. Na gemiddeld 20 uur ontvangen ze het Beweegdiploma met Nijntje erop en krijgen ze leuke badge van Nijntje."
In juni 2013 werd tijdens het Groot NK Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam het Beweegdiploma geïntroduceerd voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Door middel van een toegankelijk en speels beweegprogramma leren kinderen in 20 uur spelenderwijs alle basisbeginselen van bewegen. Het is volgens Marja Kerkhof, managing director bij rechtenhouder Nijntje, Mercis, geen toeval dat Nijntje als ambassadeur verbonden wordt aan het Beweegdiploma. "Goed leren bewegen is namelijk heel belangrijk en ontzettend leuk, maar niet meer vanzelfsprekend binnen onze maatschappij. Het stimuleren van een positieve leefwijze en kinderen spelenderwijs aansporen om te bewegen is waar het ons om gaat. Jong geleerd is oud gedaan. We zijn blij dat Nijntje daar aan kan bijdragen."
Voor meer informatie www.dev-oostzaan.nl.

Meer berichten