Winnaars bekend wijkbudget Vruchtenbuurt

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Henriette Guest)

Tijdens een feestelijke bijeenkomst met poffertjes en koffie in Wijkhuis De Abri in de Abrikozenstraat, heeft stadsdeelwethouder Robert van Asten op 25 maart de winnaars van het Wijkbudget Vruchtenbuurt bekend gemaakt.

Van 7 november tot en met 15 december 2022 stuurden bewoners 30 plannen in om de Vruchtenbuurt socialer, leefbaarder, groener en duurzamer te maken. Van deze plannen kregen er 15 de meeste ‘likes’ en werden gecontroleerd op haalbaarheid. Daarvan waren vijf plannen haalbaar. Waarop bewoners konden stemmen.

Van de 8547 bewoners van de Vruchtenbuurt van 12 jaar en ouder hebben 1824 bewoners gestemd op de ingediende plannen. De plannen met de meeste stemmen, en dus de winnaars, zijn: Fruitbomen en – struiken in de Vruchtenbuurt; Schaaktafels in de Vruchtenbuurt; Een AED in de Vlierboomstraat; Regentonnen voor de wijk.

Dit betekent dat bewoners volgend jaar de vruchten van de diverse fruitbomen en – struiken kunnen plukken. Dat jong en oud binnenkort samen in de buitenlucht kunnen schaken. Ontvangen 100 inwoners een regenton en zorgen ze voor klimaatadaptatie in de wijk, én wordt er een AED opgehangen in de Vlierboomstraat.