VVD schuift Rosemarijn Dral naar voren als wethouder - Raad unaniem over inzet wethouder Tine Schaafsma

  Nieuws
Raadslid Dral en wethouder Dral. (Foto’s: JWvD)
Raadslid Dral en wethouder Dral. (Foto’s: JWvD) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Het was een bijzondere raadsvergadering afgelopen 29 januari. Dat was niet alleen omdat de vergadering pas om half negen begon, maar ook omdat het hier de benoeming van een nieuwe wethouder betrof. Met de meet in zicht moest wethouder Tine Schaafsma noodgedwongen afhaken in verband met haar gezondheid. Zelf zegt ze daar over: "Het kon gewoon niet meer, ik moest stoppen." Dat deze beslissing moeite heeft gekost moge duidelijk zijn.

Schaafsma werd unaniem geroemd door de leden van de raad. Alle partijen prezen haar niet aflatende inzet en vonden het zonder meer jammer dat ze moest afhaken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Arjen Ronner deed daar nog een schepje bovenop, hij vergeleek de periode van Schaafsma met de Elfstedentocht. Heb je jaren gewacht, kan er eindelijk gereden worden en dan moet je afhaken op de Bonkervaart, dat is triest.

Rosemarijn Dral

Wethouder Dral is al een bekend gezicht in Oostzaan. Met verve leidde ze de afgelopen jaren de fractie van de VVD. Het is dan ook geen wonder dat de partij haar naar voren schoof als plaatsvervanger van Tine Schaafsma. Het moet ook een fijn gevoel zijn voor Tine, Rosemarijn is jaren haar protegé geweest. Rosemarijn had natuurlijk liever gezien dat ze pas na de verkiezingen eventueel op een wethouderspost terecht zou komen, maar het lot besliste anders. Maar ook voor Dral zal het een uitdaging zijn, de komende twee maanden zijn zeker nog geen gelopen race en de portefeuilles zijn zwaar. Nadat de geloofsbrieven van Rosemarijn Dral in studie waren genomen door een voor deze situatie benoemde groep bestaande uit Ria Bisseling-GB, Teun Flens-CDA en Janneke Lagerwaard-VVD volgde er een schriftelijke stemming, waarvan de uitslag unaniem was. Alle twaalf stemmen waren voor. Het was toen aan burgemeester Rob Meerhof om wethouder Dral te installeren. Voor een volle publieke tribune legde zij de eed af waarop een daverend applaus volgde. Na deze handeling werd de vergadering gesloten en volgde er een toast op de kersverse wethouder in de Try Out.

Meer berichten