Voetbaloverzicht

HBOK

HBOK verloor met 5-0 van EDO. Dat was een forse tik voor het team van trainer Marc Onsia die juist na het goede resultaat van vorige week weer extra moed had gekregen. Wederom had HBOK de grootste moeite met het benutten van de kansen. Zo kreeg Max Sajet in de eerste minuut al een hele grote kans. Daarna waren er nog verschillende kansen die echter werden verknald. Na een klein kwartier kwam EDO op voorsprong. Joey Noordenbos kreeg daarna twee kansen maar bleek ook niet trefzeker. Na een half uur werd het onverdiend 2-0. Het zou ook de ruststand worden. Onsia zal in de kleedkamer zijn manschappen er op gewezen hebben dat ze beslist nog niet kansloos waren. Ook in het tweede bedrijf waren er grote mogelijkheden echter het doel werd niet gevonden. EDO kon heel makkelijk nog twee keer scoren en het duel beslissen. In de slotfase verlangde het team van Onsia duidelijk naar het laatste fluitsignaal. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 5-0. HBOK moet het komende zaterdag opnemen tegen concurrent en hekkensluiter Fc Castricum. Dat duel moet gewonnen worden om weer rust in de selectie te krijgen. De kracht en kwaliteit is er zeker, nu nog het scorend vermogen.
OSV

OSV kwam in de tweede klasse uit tegen ASV Arsenal niet verder dan 0-0. Anders dan de uitslag doet vermoeden kregen beide teams veel kansen. Mitchell Bijvoet had in de openingsfase pech dat zijn inzet door de doelman van Arsenal nog werd weggestompt. Aan de andere kant liet doelman Danny de Lange een sterke indruk achter. Zo kregen beide teams grote kansen. Ondanks de vele mogelijkheden kwamen beide ploegen niet tot scoren: 0-0. Na een opstootje werd een speler van Arsenal met rood van het veld gestuurd. In de tweede helft waren er minder kansen. In de slotfase gaf OSV alles om nog drie punten te pakken echter het ontbrak aan geluk. OSV trainer Ron van der Velde was na afloop ontevreden, volgens hem had zijn team meer moeten profiteren van de kansen en het feit dat de tegenstander met een man minder speelde. Over het getoonde spel was hij wel tevreden.
Sv Kadoelen
Sv Kadoelen won in de derde klasse met 0-5 van ZCFC. Door deze grote winst is het team van trainer Jordi van Beek plotseling in de race voor de tweede periodetitel. Vooraf zag het er voor Kadoelen somber uit. Doelman Mike Oudshoorn en spits Mitch van Ankeren ontbraken wegens vakantie. Landrij Monni was er niet bij vanwege privé-omstandigheden en Jaouad Aarbi had last van een knieblessure. Van Beek moest flink sleutelen aan de opstelling. Hij besloot laatste man Sergio Vlijter te laten door schuiven naar de spits en die beslissing viel zeer goed uit. Vlijter groeide uit tot beste man van de wedstrijd. Al snel kon Bryan Fleysman scoren echter zijn treffer werd afgekeurd. Enige minuten later gaf Jimmy Outhuijze de bal op maat aan Vlijter die nu wel kon scoren. Niet veel later kon Outhuijze 0-2 maken en was het voorbereidende werk gedaan door Barry Kuiper. Op slag van rust kon Fleysman het duel beslissen door 0-3 te maken. In de tweede helft knokte de thuisploeg wel om nog terug te komen. Dat lukte echter niet omdat doelman Sinan Sari goed in vorm was. In de slotfase waren er nog treffers van Sharif Williams en Kuiper. Van Beek was na afloop natuurlijk trots op zijn team. Kadoelen staat in de tweede periode bovenaan samen met HCSC. Hellas Sport volgt op twee punten, maar heeft nog een duel te goed.
Sc Purmerland
Sc Purmerland verloor met 3-8 van Rood wit Zaanstad. Na tien minuten stond het al 1-2. Purmerland probeerde het wel maar kwam zeker in de eerste helft iets te kort en moest nog drie treffers incasseren. In de tweede helft waren de teams gelijkwaardig. Purmerland wist drie keer te scoren maar omdat de tegenstander dat ook deed werd het een grote nederlaag.