'Patat met politiek' voor Oostzaanse jongeren

  Nieuws

OOSTZAAN - De gemeente Oostzaan houdt maandagavond 12 maart, van 19.00 tot 21.00 uur, met medewerking van jongerenorganisaties SOOZ en yOZaan, de bijeenkomst 'Patat met politiek'. In theatercafé de Try Out in de KunstGreep worden jongeren bijgepraat over de politiek. De gemeente hoopt met deze avond jongeren te enthousiasmeren om naar de stembus te gaan en hen te helpen bij het maken van een keuze tussen de politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aanstaande.
Jongeren kunnen tijdens de bijeenkomst door middel van stellingen laten weten wat zij belangrijk vinden, deelnemen aan een quiz en horen waar de VVD, GroenLinks, D66, CDA en de PVDA voor staan tijdens een debat. Het doel van deze avond is om jongeren van alle leeftijden, onder het genot van een zakje patat, te informeren over de politiek in Oostzaan. Hoe zit de politiek in elkaar? Wat is het belang van stemmen? En wat voor thema’s zijn voor jongeren belangrijk? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens de bijeenkomst. Tevens kunnen de jongeren kennismaken met de lijsttrekkers en met hen in gesprek gaan over de thema’s die voor hen van belang zijn.
Rob Meerhof, burgemeester Oostzaan: "Ik vind het belangrijk dat jongeren hun stem uitbrengen. Door op 21 maart je stem uit te brengen bepaal je mede wie er straks in de gemeenteraad zitten. In deze gemeenteraad neemt men besluiten die jongeren direct aangaan. Denk bijvoorbeeld aan de openingstijden van de horecagelegenheden of plekken waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten in Oostzaan. Maar ook aan de busverbinding met Amsterdam en Zaanstad. Of over het beschikbaar hebben van voldoende woonruimte. Dus als je 18 jaar of ouder bent en invloed wilt uitoefenen op wat er in Oostzaan gebeurt is het van belang dat je van je laat horen!"’ Jongeren die voor de eerste keer mogen stemmen hebben een persoonlijke oproep van Rob Meerhof gehad en zijn door hem uitgenodigd voor deze avond.
Meer informatie over de verkiezingen is te vinden op www.oostzaanverkiezingen.nl.

Meer berichten