Met Twiskespeurders speuren naar eieren, eitjes en dril

  Nieuws
Kinderen leren veel over allerlei soorten eieren en zijn er proefjes over de kracht van een kippenei. (IVN Twiske)
Kinderen leren veel over allerlei soorten eieren en zijn er proefjes over de kracht van een kippenei. (IVN Twiske) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Kinderen van 6-11 jaar kunnen zondag 8 april met de Twiskespeurders speuren naar eieren/eitjes en dril. Dat kunnen ze doen bij zorgboerderij De Marsen in 't Twiske.
Er is een speurtocht op het kippenerf waarbij deelnemers hun eigen kippenei kunnen rapen. Die middag leren ze ook veel over allerlei soorten eieren en zijn er proefjes over de kracht van een kippenei. Misschien is er zelfs kikkerdril te zien. Door zelf een nestje te maken kunnen de kinderen ontdekken hoeveel werk dat voor een vogel is. Wie hem heeft, kan zijn of haar Twiskespeurders-natuurmap meenemen. Dan kunnen kinderen daar weer alle informatie in verzamelen. Wie nog geen natuurmap heeft, kan die voor 1 euro bij IVN Twiske kopen.
Wegens de grote belangstelling voor deze kinderactiviteiten van IVN Twiske is er een ochtend- en middagsessie. De ochtendsessie start om 10.00 uur en eindigt om 12.00 uur. De middagsessie start om 13.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Wie mee wil doen, kan zich per e-mail aanmelden, via: gendhoven@chello.nl. Deelname kost 1,50 euro voor IVN-leden en 2,50 euro voor niet-leden. Zorgboerderij De Marsen bevindt zich op Pikpotweg 1 in Het Twiske.

Meer berichten