Cursus 'Lekker in je life'

  Nieuws

OOSTZAAN - Centrum Jong biedt een nieuwe cursus aan in Oostzaan. Donderdag 12 april start - bij genoeg inschrijvingen - het programma 'Lekker in je life'. De cursus is voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar die (te) zwaar zijn en hun ouders. Het vinden van een goed evenwicht tussen eten en bewegen is niet makkelijk in onze wereld waarin zo veel te krijgen is. Samen wordt gezocht naar een balans die bij de deelnemers past.
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten met de ouders. In de les leert men samen met de andere ouders over gezonde voeding en bewegen. Krijgt men tips om zijn zoon of dochter te helpen gezond te eten en meer te bewegen. Daarnaast is het mogelijk om met de kinderfysiotherapeut en/of de diëtiste individuele afspraken te maken. De kinderen gaan samen 12 weken sporten. De kinderen worden vaak goede vriendjes met elkaar. De sportlessen worden gegeven door een sportleraar en soms is er een kinderfysiotherapeut aanwezig. Het programma kost u niets. De Gemeente Oostzaan bekostigt dit programma. Er zijn echter wel regels. De ouders worden op alle groepsbijeenkomsten verwacht.
Geïnteresseerden kunnen mailen naar cjoostzaanwormerland@gmail.com. Bellen kan ook met Willemijn Blom 06-51617555 of met de coördinator van Centrum Jong, Marieke Pauw op 06-20391239.

Meer berichten