Sociaal ondernemer Flens B.V in het zonnetje gezet

  Nieuws
Sociaal ondernemers. (Foto: Gemeente Oostzaan)
Sociaal ondernemers. (Foto: Gemeente Oostzaan) (rodi.nl)

OOSTZAAN - Ondernemers Paul Flens en zijn zoon Mark Flens werden onlangs in het zonnetje gezet door wethouder Siefko Julius. Tijdens de 'Dag van de 1000 voorbeelden' - een landelijke initiatief om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen - werden zij bedankt voor hun inzet als sociaal ondernemer.
Flens B.V. biedt al geruime tijd stageplaatsen aan scholieren van het speciaal onderwijs en heeft daarnaast enkele medewerkers in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vader en zoon Flens vinden dit vanzelfsprekend. "We hebben altijd meegekregen dat je iedereen in de samenleving een kans moet geven. Dat passen we ook toe in ons personeelsbeleid."

Nominatie

Ook Michael Ruig van Ruig en Zonen B.V woonde het feestelijke moment bij. Hij kreeg vorig jaar bezoek van de wethouder vanwege zijn werkwijze met mensen met een arbeidsbeperking. De organisatie vroeg hem om een bedrijf aan te dragen voor deze tweede editie van de 'Dag van de 1000 voorbeelden'. Wethouder Siefko Julius spreekt zijn waardering uit voor de inzet van beide firma’s. "Ik hoop dat er ieder jaar meer ondernemers volgen in Oostzaan. Het zou mooi zijn als het voor Flens B.V. lastig is om een keuze te maken voor de nominatie in 2019, omdat vele ondernemers hen gevolgd zijn in dit personeelsbeleid."

Meer berichten