115 jaar is geen peulenschil

  Nieuws
Concordia viert feest. (Foto: JWvD)
Concordia viert feest. (Foto: JWvD) (rodi.nl)

OOSTZAAN - 115 jaar is niet echt een moment om grof feest te vieren, maar zeker wel een moment om toch even stil bij te staan. Dat deed Concordia dan ook afgelopen weekend. De harmonie kent pieken en dalen, enorme hoeveelheden leden en schrikbarende terugval in het aantal leden. Het hoort bij een vereniging.

In 115 jaar is er veel gebeurd, veel vreugdevols ook. Als de muren van het gebouw konden vertellen wat er zoal is voorgevallen dan zouden er wel eens oren kunnen gaan klapperen. Een enorme stapel fotoboeken gaven een prachtige impressie van de jaren die vergingen. Foto's van een bloeiende drumband met veel jongelingen onder leiding van een echte Tambour Maitre, meneer Bosman, die zijn stok wel tien meter de lucht ingooide. Of de harmonie die al marcherend door het dorp ging om jubilea luister bij te zetten. Van dat alles is niets meer over, de harmonie zit en speelt, van marcheren is geen sprake meer. De scherptrom is onderdeel van de percussie-unit alsook de grote trom en de bekkens. En toch zien de Concordianen de toekomst rooskleurig in, er is jonge aanwas en als er 125 jaar jubileum wordt gevierd dan zit er een grote groep leden te musiceren, dat is het uitgangspunt.
En om in beweging te blijven organiseerden ze yoga, en de verbrande calorieën konden er weer aangegeten worden met de taarten die ingeleverd waren voor de wedstrijd 'Heel Concordia bakt'. Het middagconcert klonk als een harmonieuze klok en zo werd het een prachtig feestje. Op naar de vijf kwartjes.

Meer berichten