Terecht winst voor OFC

OOSTZAAN - OFC won in de derde divisie met 3-1 van EVV. Na drie nederlagen kon het team van trainer Yuri Rose weer haar ware gezicht laten zien. Mohamed Cherif wist in de slotfase nog twee keer te scoren.

Rose wist van te voren dat zijn team geconfronteerd zou worden met een zeer verdedigende tegenstander die vanuit de counter sterk is. OFC had vanaf de eerste minuut de controle over de wedstrijd. Met het nodige geluk bleef de tegenstander nog geruime tijd in de wedstrijd. Na een klein half uur kon Martijn Tjon-A- Njoek via een kopbal scoren. Het zou tevens de ruststand worden. In de tweede helft werd het al heel snel gelijk. Het doelpunt kon ontstaan na dom balverlies bij de thuisploeg. Rose besloot anders te gaan spelen en er kwam een spits bij. De tegenstander kon daarna nog lang blijven hopen op een gelijkspel. Tien minuten voor tijd kon Cherif met een fraaie kopbal 2-1 scoren. Niet veel later kon hij nog een keer doeltreffend uithalen. OFC was na afloop zeer tevreden. Rose was tevreden, maar was wel ontevreden over het te lage tempo waarin zijn team speelde. Hij is ervan overtuigd dat zijn selectie strijdbaar blijft tot de laatste wedstrijddag.