Voetbaloverzicht

Buiksloot

Buiksloot won in de derde klasse met 3-1 van concurrent Opperdoes. Door dit resultaat krijgt het team van trainer Remco van Twiller onderin wat meer lucht. Over twee weken, zaterdag 5 mei, treffen beide teams elkaar weer. Buiksloot begon uitstekend. Na elf minuten kon Gijs Boerwinkel met een kopbal de openingstreffer scoren. Een kwartier later zakte de thuisploeg onverwacht ver terug, er werd te veel balverlies geleden. Van Twiller begreep hier niets van want de mentaliteit was vooraf zo goed geweest. Na de pauze werd het al snel gelijk. Opperdoes verzuimde daarna om verder door te drukken. Buiksloot bleef gelukkig in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd kon Bebeto Ngeze de bal op maat aan Boerwinkel die direct scoorde: 2-1. De tegenstander was hierna duidelijk gebroken. Vijf minuten voor tijd kon Moamer Heerenveen na een goede counter 3-1 scoren. Khalil el Maghnaoui kreeg in blessuretijd nog een rode kaart en dat was zeer vervelend. Buiksloot heeft na de winst in ieder geval extra vertrouwen in de toekomst.
HBOK

HBOK verloor in de tweede klasse met liefst 2-8 van koploper BOL. Het team van trainer Jan de Haze kan de nacompetitie haast niet meer ontlopen. HBOK begon slecht aan het duel en stond na twintig minuten al met 0-2 achter. Nog voor de pauze was de wedstrijd al beslist en stond het 0-3. In de tweede helft bleef het slecht gaan. Wel kon Kid Ronday 1-4 scoren. Diezelfde speler kon in de slotfase 2-6 aantekenen. Het team van de Haze ging met gebogen hoofd terug naar de kleedkamer. Het worden nog moeilijke weken in mei.
OFC

Het zaterdagteam van OFC won met 5-0 van hekkensluiter DZS. Na zeven minuten gaf Brain Coolen een goede voorzet aan Eduard Lulaj die de openingstreffer scoorde. Coolen kon in de eerste helft het volgende doelpunt maken. In de tweede helft bleef OFC onbetwist de beste. De tegenstander had geluk dat de einduitslag niet hoger was uitgevallen. Lulaj wist nog twee keer te scoren, de andere treffer kwam op naam van Scotty Coole. OFC blijft in de race voor directe promotie.
Sc Purmerland

De vrouwen van Sc Purmerland versloegen verrassend De Kennemers met 2-0. Cheyenne Janse en Myrthe Bosschieter wisten allebei in de eerste helft te scoren. In de tweede helft werd deze voorsprong zonder al teveel moeite vastgehouden. Na een lange reeks van nederlagen waren er eindelijk weer eens drie punten gepakt.
IVV

IVV won met 8-1 van ASV Arsenal. In de eerste helft werd er slecht gespeeld en kon de tegenstander zelfs op 0-1 komen. Trainer Charl Loots was in de pauze woedend en IVV ging in het tweede bedrijf veel beter spelen. De zwakke tegenstander werd al snel op een grote achterstand gezet. Sjoerd Tuininga scoorde in korte tijd twee keer. De andere schutters waren Wesley Grit, Dave Hertog (2), Jerry Buddingh en Rowely Lucke (2). IVV doet het in de laatste periode nog steeds uitstekend en staat op een tweede plek.
Sv Kadoelen

Sv Kadoelen verloor met 3-5 van Andijk. Het werd een spannend duel waarin Kadoelen het uitstekend deed tegen de nummer van de derde klasse. De tegenstander had aanvallend net iets meer geluk en won daardoor. Kadoelen kreeg geen loon naar werken.
De Meteoor

De Meteoor verloor van koploper De Meer met 4-3. De Noord- Amsterdammers lieten een sterke indruk achter en waren niet onder de indruk van de sterke tegenstander.
TOB

TOB won met7-0 van RCZ uit Zaanstad. En daarmee kwam de tegenstander nog goed weg. TOB is komend weekend vrij van verplichtingen.
DRC

DRC stelde zwaar teleur door in de vijfde klasse met 5-1 van hekkensluiter Devo -58 te verliezen.